Studenti iz Europe i jugo-istočne Azije obišli Orahovicu  u sklopu projekta „Discover Slavonija and Baranja“

AIESEC2017 07 20 001

U četvrtak 20. srpnja 2017. u Orahovicu je došlo 7 praktikanata (stranih studenata) iz Češke, Filipina, Francuske, Hong Konga, Slovačke i Vijetnama koji će obilaziti, fotografirati, snimati i pisati članke o mjestima u Slavoniji u sklopu projekta studentske udruge AIESEC Osijek, „Discover Slavonija and Baranja“ koji traje od 3.7.2017. do 6.8.2017.

 

Naime, AIESEC je najveća međunarodna organizacija mladih prisutna u 127 zemalja svijeta koja osmišljava i provodi međunarodne volonterske i stručne projekte s ciljem stvaranja pozitivnog utjecaja na društvo. Osim toga, AIESEC pruža priliku ambicioznim mladim ljudima da otkriju i razviju svoje potencijale, kako na osobnoj, tako i na profesionalnoj razini.

Cilj projekta je online promocija Slavonije i Baranje među strancima i potencijalnim turistima kao područja bogate kulture i povijesti, predivne prirode te raznih sadržaja i manifestacija.
Praktikanti su došli autobusom u poslijepodnevnim satima te su u društvu turističkog vodiča i povjesničara amatera i Duška Rađenovića prošli najznačajnije Orahovačke prirodne i kulturne znamenitosti kao što su vodenica, lokomotiva, muzej , Ružicu grad i jezero.

{gallery}SlikeGodina2017/AIESEC2017-07-20{/gallery}