U sklopu 49. Orahovačkog proljeća Sportsko rekreacijsko društvo ”Orahovica” organiziralo izložbu ”90 godina NK Papuka”

OP2017 Izlozba SRD001

U sklopu 49. Orahovačkog proljeća Športsko rekreacijsko društvo ”Orahovica” organiziralo je izložbu  ”90 godina NK Papuka”. Na izložbi se može vidjeti niz fotografija iz povijesti orahovačkog nogometa, osvojenih pokala, zastavica  klubova prijatelja koji su igrali u Orahovici, starih plakata i zapisnika te starih i novih novinskih zapisa o klubu i nogometu:

-Nogometni klub Papuk počeo je s radom 1925. pod nazivom Radnički sportski klub Hajduk, da bi u vrijeme II. svjetskog rata postojala dva kluba Borac i Ružica, a 1946. ta dva kluba se ujedinjuju i jedinstvenom klubu daju ime Papuk. Prije dvije godine se, naime, napunilo tih 90 godina kluba, no evo mi kao Športsko rekreacijsko društvo u kojem radi i dobar dio veterana ovoga kluba, odlučili da unatoč vremenu koje je prošlo, ta se obljetnica mora nekako zabilježiti. Odlučili smo se na ovu izložbu i presretni smo što ju uspjeli pripremiti i vjerujem kako će ju bivši igrači i djelatnici kluba posjetiti i prisjetiti se starih dana. – riječi su predsjednika Športskog rekreacijskog društva ”Orahovica” Mirka Milolože. Izložbu je otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec:

-Čestitam ekipi iz ovoga društva što su potegnuli i otrgnuli iz zaborava povijest nogometa u Orahovici. O Papuku znam dosta, no na ovoj izložbi sam puno toga naučio kao npr. da je prvo ime bilo Hajduk. Lijepo je vidjeti sav taj materijal, posebno fotografije na kojima ima i dosta ljudi koji nažalost više nisu s nama, a činili us povijest ovog kluba i grada. Zato je ova izložba vrijedna i još jednom velika pohvala organizatoru. – rekao je prilikom otvaranja gradonačelnik Josip Nemec. Trener veterana Papuka Predrag Egner i sebe je pronašao na jednoj od fotografija:

-Kako je to lijepo danas vidjeti te fotografije iz dana kada smo aktivno igrali za svoj Papuk. Sjećam se svega kao da je bilo jučer, svih kategorija koje sam prošao do seniorske ekipe. Upravo zbog te bogate povijesti ovoga kluba koji je zaštitnik sporta u Orahovici, sam i danas dio Papuka i kao član Uprave i trener veterana. – zaključio je Egner. (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2017/OrahovackoProljece2017/OP2017-SRD{/gallery}