U organizaciji Udruge PAUK Orahovica održan 7. ArsOr sajam i revija nakita

OP2017 ArsOr062

Udruga za pronicanje alternativne i urbane kulture, PAUK Orahovica u sklopu ovogodišnjeg 49. Orahovačkog proljeća, organizirala je sedmi po redu ArsOr, sajam i reviju nakita. Generalni pokrovitelj bila je Turistička zajednica grada Orahovice, a  sajam je otvorio predsjednik iste i orahovački gradonačelnik Josip Nemec pohvalivši članove udruge PAUK na sjajno odrađenom poslu i izvrsno pripremljenom događaju. Na sajmu nakita predstavilo se 12 izlagača iz cijele Hrvatske te Austrije (Beč) pa je tako ArsOr i ove godine imao međunarodni karakter:

-Ove godine po prvi puta smo ArsOr organizirali u sklopu Orahovačkog proljeća, a ne kao do sada uz Dan grada Orahovice iz razloga da nam vremenske neprilike ne pokvare sajam na otv otvorenom, no eto nažalost malo nas je kiša i sada potjerala, no sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Organizacija u sklopu Orahovačkog proljeća pokazala se sjajnom jer je to ipak naša najveća manifestacija pa i je naš ArsOr time podignut na jedan veći nivo. Imali smo 12 izlagača što nam je maksimalna brojka zbog prostora, prijava je bilo još jako puno, no eto ograničeni smo s prostorom i za sajma i reviju pa moramo nekoga i odbiti, no vjerujem kako ćemo za 50. Orahovačko proljeće pripremiti dovoljno prostora i prirediti pravi mali spektakl.  Izlagači su došli iz cijele Hrvatske, s nama je bila i naša stalna izlagačica iz Beča, i mi se nekako držimo određenog nivoa kvalitete i svake godine podižemo letvicu i dajemo maksimum od sebe za što bolje uvjete i organizaciju. Revija je vrhunac ovoga događaja, svake godine je na njoj sve veći posjet i to nam daje snagu za dalje. Moram se zahvaliti svim sponzorima koji su nam dali bogate tombole, učenicama srdnje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica koje su bile modeli za reviju, a posebno članovima naše udruge koji su volonterski odradili sate i sate rada da bi ArsOr bio na ovako visokoj razini. – rekao je predsjednik udruge PAUK Mirko Kufner. Pobjednica 7. ArsOra je Kristina Pemper iz Slavonskog Broda koja je tako obranila prošlogodišnju titulu najdizajnerice:

-Ova pobjeda me, moram priznati, potpuno iznenadila, jer nakon prošlogodišnje pobjede zaista nisma očekivala da ću i druga puta biti najbolja. Jako mi je drago, presretna sam, ovo znači da se Orahovici sviđa moj nakit i definitivno je sada moj sajam. Što se tiče moje izrade, uglavnom sam na istim načinima, malo sam promijenile modele jer sam sada više na choker nakitu, želim biti malo drugačija od ostalih. To bih poruučila i svim onima koji kreću u svijet izrade nakita, važno je biti svoj, upotrijebiti svoju maštu, nije važno pratiti neke trendove kojima svi teže, imati saznanja o njima da, ali ne strogo se držati. Važno je raditi ono što ti se osobno sviđa, u tome uživati i onda je osjećaj potpun. – rekla je presretna Brođanka Kristina Pemper. Kako je i rekao predsjednik PAUK-a Mirko Kufner, revija je iznimno posjećena, a isto tako i sajam što je zasluga isključivo organizatora, udruge PAUK, koji se još pokazao i dokazao kao nositelj prelijepih i vrijednih manifestacija za koje se nadaleko i naširoko čuje, a time su ovi mladi ljudi i veliki promotori grada u kojem žive. (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2017/OrahovackoProljece2017/Arsor2017{/gallery}