Povodom 49. Orahovačkog proljeća u caffe baru „Blues“ otvorena izložba fotografija „Orahovica priča“

OP2017 OrahovicaPrica007

U četvrtak 1. lipnja 2017. godine u sklopu 49. Orahovačkog proljeća otvorena je izložba fotografija „Orahovica priča“ u organizaciji Reda vitezova Ružice grada.

Okupljene je pozdravio i poželio im dobrodošlicu predsjednik udruge reda vitezova Vlado Grgić – Crni te rekao kako je cilj ove izložbe da se pokaže nekoliko scena iz života ne samo jako dobro poznatih Orahovčana, poduzetnika i obrtnika iz bliže i dalje prošlosti nego da se vidi kako je živio i onaj obični čovjek koga se možda moglo vidjeti u obavljanju svojih svakodnevnih rutina živeći u našem mjestu.

Izložbu je otvorio Miroslav Milovuković – Minkila iz čije je zbirke stigla većina ovih fotografija:

– „Ovo je izložba o malim ljudima s kojima ste možda bili ili jeste svaki dan te im se ovim putem odaje neko malo poštovanje.“ – rekao je Milovuković nakon čega su on i Grgić opisali svaku fotografiju i ispričali kratku priču o njoj.

Našlo se tu i fotografija iz prošlosti Orahovice gdje se moglo vidjeti izgradnja zgrade „Minimarketa“, fotografija starog mostan a rijeci Vučici i „Depadanse“ u pozadini, nekoliko zajedničkih fotografija iz povijesti Orahovačke srednje škole itd. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/OrahovackoProljece2017/OP2017-OrahovicaPrica{/gallery}