Obilježena 25. obljetnica pogibije Mire Košćaka u Slatinskom Drenovcu

MiroKoscak2017 06 10 017

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.-1991. organizirala je komemorativni skupa povodom 25. obljetnice pogibije hrvatskog policajca Mire Košćaka

koji je 12. lipnja 1992. godine poginuo od podmetnute mine u Slatinskom Drenovcu. Miro Košćak bio je pripadnik postrojbe specijalne policije „Roda“ Policijske uprave Varaždinske.

Na skupu su bili nazočni Mirini roditelji iz Sraćinca, njegovi ratni kolege iz postrojbe, predstavnici općine Sraćinec, predstavnici braniteljskih udruga iz Čačinac, Duge Međe i Orahovice, tadašnji ratni zapovjednik Antun Grabovac, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ i Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin koji su položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje palog pripadnika „Roda“

Prigodnim riječima zahvale i pozdrava obratio se predsjednik, pokojnog hrvatskog policajca prisjetili su se tadašnji ratni zapovjednik Antun Grabovac, koji je rekao kako se žrtva pokojnog Mire Košćaka nikada ne smije zaboraviti, u emotivnom govoru rekao je kako su branitelji zapostavljena skupina građana Republike Hrvatske od kojih neki umiru u neimaštini, bez posla i bez mogućnosti zaposlenja njihove djece.

Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, rekao je kako je zadaća čelnika općina, pronositi istinu o Domovinskom ratu na buduća pokoljenja, kako ona nikad ne bi bila zaboravljena.

{gallery}SlikeGodina2017/MiroKoscak2017{/gallery}