Ministar Ćorić s gradonačelnikom Nemecom i građanima u središtu grada

Ministar001

Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, koji se u nazočnosti saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, sastao sa županom Igorom Androvićem te gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom. Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović i pomoćnik pročelnice Ivan Šemper, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, zamjenica ravnateljice VIDRE Željka Vuković, te predstojnica HZZ-a Područnog ureda Virovitica Lahorka Weiss.

Tema sastanka bila je problematika nezaposlenosti u Virovitičko-podravskoj županiji, nedostatak kvalificirane radne snage i mogućnosti prekvalifikacije, kao i poticanje zapošljavanja kroz racionalno korištenje EU sredstava. Na tragu toga, govorilo se o mjerama aktivne politike zapošljavanja koje su krenule u ožujku ove godine, a ministar Ćorić je naglasio kako je težnja intenzivirati korištenje nekih od tih mjera. Naime, većina jedinica lokalne i regionalne samouprave u proteklom se razdoblju orijentirala na mjeru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa i na mjeru javnih radova.

– Cilj nam je u narednom razdoblju preokrenuti trend i što je moguće više sredstava usmjeriti na prekvalifikaciju, odnosno dokvalifikaciju kako bi nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u dugotrajno pronašle mjesto na tržištu rada. Isto tako, želimo intenzivirati i poticaje za zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje koji su u kontekstu naših mjera aktivne politike zapošljavanja inovirani u odnosu na prethodno razdoblje – naglasio je ministar Tomislav Ćorić. Ministar je ujedno tom prigodom najavio će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ove godine u suradnji s partnerskim ministarstvima, u kontekstu aktivnosti kroz Europski socijalni fond, otvoriti niz natječaja, njih 35 u 2017. godini. Ministar Ćorić je potom posjetio i dvije dobro poslujuće tvrtke drvne proizvodnje u Orahovici i Slatini gdje se upoznao s proizvodnjom i poslovanjem istih, a na kraju posjeta družio se i s građanima Orahovice u središtu grada.  U Orahovici ga je dočekao orahovački gradonačelnik Josip Nemec:

-Velika je čast ugostiti ministra u našem gradu i drago mi je da se upoznao s našim ljepotama. Svaki ovakav posjet prilika je da pokažemo i predstavimo svoje projekte, kojima će upravo ministri i ministarstva pomagati u realizaciji. Hvala i saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković, županu Igoru Androviću i kompletnoj ekipi iz Virovitičko-podravske županije što su također došli u naš grad i podržavaju sve naše projekte. – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. (V.G.)

{gallery}SlikeGodina2017/Ministar2017-05-31{/gallery}