U sklopu Dana grada Orahovice, blagdana Našašća svetog Križa otvoreno nekoliko završenih projekata na području grada

DanGrada2017 Otvorenja010

U sklopu Dana grada Orahovice, blagdana Našašća svetog Križa otvoreno je nekoliko završenih projekata na području grada. Završene projekte svečano je otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec u nazočnosti djelatnika gradske Uprave, komunalnog poduzeća ”Papuk” i građana Orahovice, a riječ je o rekonstrukciji opskrbnih cjevovoda, 7,15 kilometara vodovodne mreže s pripadajućim priključcima za niz orahovačkih ulica. Ukupna vrijednost kompletnog projekta 3. i 4, faze, koji većinom pokriva EU kohezijski fond je 3.189.000,00 kuna,a udio grada Orahovice je 319.000,00 kn, potom sanacija tzv. Jelićevog kanala čime je riješen problem odvodnje oborinskih voda u tom dijelu grada, a vrijednost investicije je 338.500,00 kuna.

Svečano su obilježen i završetci radova na sanaciji staze i odvodnog kanala  u dužini od 185 metara u Ulici bana Jelačića u vrijednosti od 247.000,00 kn, potom na uređenju prilaza i kolnika Doma zdravlja u što je uklopljeno presvlačenje postojeće ceste i parkirališta na ulazu u novi prostor Hitne pomoći, postavljanje novih signalizacija, izrada spoja ulica Stjepana Mlakara i Zelene ulice čime su smanjeni problemi za prolaz vozila hitne pomoći, a vrijednost investicije je 120.000,00 kn. Otvoreni su završetci radova na sanaciji kolno-pješačkog prilaza na javnu prometnu površinu investicije 33.500,00 kn kod Doma zdravlja Orahovica te pješačka staza u Ulici Vladimira Nazora u dužini od 475 metara u investiciji 374.500,00 kn. U sklopu otvaranja završenih gradskih projekata nila je i modernizacija ulice Petra Preradovića u dužini od 150 metara u kojoj je uređeno parkiralište i pješačko-zelena zona, oborinska odvodnja i saniran kolnik u vrijednosti investicije 581.000,00 kn, potom uređenje staze na gradskom groblju projekt sufinanciran od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja,a vrijednost je 70.000,00 kn. Zadnje otvorenje bilo je i ono najvrjednije, a riječ je o otvorenju vodovoda Šumeđe-Crkvari čime je Šumeđe dobilo pitku vodu:

 

-Ovo je jedan povijesni dan kako za mještane Šumeđa koji su po prvi puta dobili pitku vodu tako i za cijelu Orahovicu jer ovim činom sada sva mjesta u sklopu grada Orahovice imaju pitku vodu. Preostalo nam je još mjesto Magadinovac s tri kuće i to pokušavamo riješiti, a što se tiče sela Duzluk i Donja Pištana, oni imaju svoj vodovod, tako da je ono najvažnije da svi naši građani imaju pitku vodu. Vodovod Šumeđe je u dužini od 2,18 km i napravljen je investicijom u iznosu od 718.500,00 kuna. – rekao je orahovački gradonačelnik Orahovice Josip Nemec na otvaranju u Šumeđu te uz direktora komunalnog poduzeća Papuk Zorana Stošića popio prvu čašu vode iz nove vodovodne mreže. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2017/DanGrada2017/DG2017-Otvorenja{/gallery}