Otvorena je izložba učeničkih radova i održana prezentacija projekta „ Hrvatska nacionalna i Europska kulturna baština“

DanGrada2017 Izlozba013

U utorak 2. svibnja 2017. povodom 789. Dana grada u dvorani „Papuk“ otvorena je izložba učeničkih radova i održana prezentacija projekta „ Hrvatska nacionalna i Europska kulturna baština“ pod pokroviteljstvom Grada Orahovice.

Projekt je bio namijenjen svim učenicima 5.-8. razreda, a kroz njega su učenici istraživanjem i aktivnim radom proširili svoje spoznaje o kulturnim dobrima. Naučili su prepoznati, razlikovati i vrednovati naslijeđe narodnih rukotvorina, običaje, građevine, spomenike, odjeću vez i drugo . Svoje vrijeme učenici su ispunili kreativnošću, razvijajući maštu te naučili nešto više o umjetnosti koja nas okružuje.

Od jednostavnijih crtačkih tehnika, olovke, ugljena, tuša, preko akvarela i tempere, obuhvaćene su sve likovne tehnike te na taj način svim učenicima osiguran je kvalitetan rad, individualan pristup te uživanje u kreativnim, maštovitim i kvalitetnim umjetničkim radovima kako njihovim tako  i radovima s područja umjetnosti.

Na izložbi je bilo izloženo više od 70 likovnih radova, a izložbu je otvorio gradonačelnik Josip Nemec koji je pohvalio rad učenika, ali i voditeljice projekta mag. edu. likovne kulture Vedranu Filipović Marinić kojoj se kao i svim učenicima koji su sudjelovali zahvalila i ravnateljica osnovne škole Maja Škraba. Svi učenici svojim su radom i zalaganjem pridonijeli ovom projektu, no posebno su se svojom aktivnošću istaknule učenice Ada Tikvan, Mirna Ambroš i Frana Klanac koje su na otvorenju izložbe i vodile program i prezentaciju.

 

{gallery}SlikeGodina2017/DanGrada2017/DG2017-IzlozbaSlika{/gallery}