Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran održala svoju redovnu, godišnju skupštinu

Domobrani001

U nazočnosti zamjenika gradonačelnika Orahovice Darka Žužaka, predstavnika udruga Hrvatski domobran iz Slatina i Našica, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Orahovice,  te mnoštva članova, Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran iz Orahovice održala je svoju redovnu, godišnju skupštinu. Izvješće o radu podnio je predsjednik Stjepan Dujmić između ostalog rekavši:

 

-Kao i od sada radili smo na temelju našeg rada, a to je čuvanje uspomene na žrtve kako II. svjetskog tako i Domovinskog rata obilježavajuću sve obljetnice stradavanja Hrvata od Bleiburga do Orahovice. Uspjeli smo započeti s našim projektom izgradnje spomen obilježja poginulim hrvatskim vojnicima u II. svjetskom ratu, jedinog takvog u Orahovici, koji se nalazi u tz. orahovačkom klancu. Radovi su počeli i velik dio je završen,m preostalo je još samo postavljanje spomen ploče. Isto tako udruga je sudjelovala i u projektu izgradnje spomen grobišta u Slatinskom Drenovcu, naš član Miroslav Gazda je u tom projektu je dao svoj obol kao član županijskog Povjerenstva za istraživanje i utvrđivanje žrtava iz II. svjetskog rata VPŽ koje je navedeni projekt i pokrenulo. – rekao je između ostalog Dujmić. Nakon ostalih izvješća i predstavljanja planova za naredno razdoblje, nazočne su pozdravili predstavnici udruga Hrvatski domobran iz Našica i Slatine, predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković, Robert Sam u ime HVIDR-e i Udruge dragovoljaca i veterana Orahovica, Robert Kuzmić u ime ratnih policajaca Orahovice 1990./1991. te na kraju zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak:

-Čestitam vam na uspješnom radu na čuvanju uspomene na sve hrvatske žrtve od II. svjetskog rata na ovamo. Vi ste  su istinski čuvari uspomene na sve hrvatske žrtve i upravo zahvaljujući vama kao udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, ti će hrabri ljudi živjet vječno u svima nama, a naši mladi će znati istinu o hrabrim hrvatskim ratnicima kroz povijest. – zaključio je Žužak. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2017/DomobraniSkupstina2017{/gallery}