U velikoj Gradskoj vijećnici održan zbor građana Mjesnog odbora Centar

ZG Centar2017 001

U petak 21. travnja 2017. u velikoj Gradskoj  vijećnici na Tru Plemenitih Mihalovća održan  je zbor građana Mjesnog odbora Centar na kojem su uz predsjednika Mjesnog odbora Sandra Pačarića bili prisutni i gradonačelnik Josip Nemec, direktor komunalnog poduzeća Papuk d.o.o i Voda d.o.o. Zoran Stošić i predstavnik komunalno-građevinskog odjela Grada Orahovice Krešimir Pongrac.

Predsjednik Mjesnog odbora Sandro Pačarić iznio i izvješće o radu i financijsko izvješće Mjesnog odbora za 2016. Godinu te nakon toga plan rada nakon kojeg se mještanima obratio gradonačelnik Nemec koji je objasnio razloge održavanja Zborova građana i kako vodstvo Mjesnog odbora mora izvještavati građane o svome radu kako bi i oni svojim mišljenjima i prijedlozima mogli utjecati na napredak svoga mjesta. Spomenuo je gradonačelnik neke veće planirane projekte u Mjesnom odboru Centar kao što je uređenje stare ložione u Centar za posjetitelje kao i uređenje infrastrukture gdje je potrebno. Naglasio je i kako je prijeko potrebno da Grad usko surađuje s Mjesnim odborom kako bi dobivali informacije iz prve ruke jer bi građani svoje zahtjeve trebali prvo predavati predstavnicima Mjesnog odbora nakon čega Mjesni odbor ide dalje prema Gradskoj upravi.

Nakon riječi gradonačelnika predsjednik Pačarić otvorio je raspravu u kojoj su građani mogli postavljati pitanja i davati prijedloge na koja su odovarali gradonačelnik i ostali nazočni iz gradskih tvrtki i službi. Raspravljalo se o uređenju stare zgrade Slavonije i Disca kako bi se prenamjenila za potrebe preddiplomskog i diplomskog studija fizioterapije, o planu uklanjanja opasnih grana sa platana pored odbojkaškog i Pranjićevog igrališta, izgradnje natkrivene tržnice u TOC-u itd.

{gallery}SlikeGodina2017/ZG-Centar2017-04-20{/gallery}