Vojo Lukić posjetio ministra prof. dr. Pavu Barišića

VojoMinistar001

VojoMinistar002Gospodin Vojo Lukić, počasni građanin grada Orahovice i osoba koja jako puno svoga vremena provodi promovirajući Orahovicu, posjetio je u srijedu,15. ožujka 2017. godine ministra prof. dr. Pavu Barišića u njegovom kabinetu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Tom prigodom gospodin Lukić uručio je ministru zidni kalendar Grada Orahovice za 2017. godinu te ga upoznao s detaljima vezanim uz grad.

O samom susretu nam je  gospodin Vojo Lukić rekao i ovo:

„Ministru prof. dr. Pavi Barišiću sam zahvalan što je odvojio dio svoga dragocjenog vremena za lijep i sadržajan razgovor samnom. Naravno, zahvalan sam mu i za njegovu dobrotu, naklonjenost i strpljenje prilikom srdačnog i zanimljivog komuniciranja. Ministra prof. dr. Pavu Barišića sam upoznao sa podatkom da je Grad Orahovica po prvi put u svojoj povijesti postao sveučilišni grad i to zahvaljujući Medicinskom fakultetu Osijek koji je upravo u ovom slavonskom gradu otvorio studij fizioterapije. Također smo razgovarali i o nedavnom posjetu akademika Slobodana Vukičevića i njegove suradnice dr. sc. Mihaele Perić, koji su na moj poziv posjetili Orahovicu i tom prilikom orahovačke studente fizioterapije upoznali sa razvojem prvog hrvatskog lijeka koji je Hrvatsku svrstao u 10 zemalja na svijetu koje mogu razviti inovativan lijek. Uvjeren sam da je ovo predavanje motiviralo i ohrabrilo mlade studente da se hvale vrijedni rezultati u struci ali i u znanosti mogu ostvariti i  kod kuće u manjim sredinama ako postoji dobra i kvalitetna edukacija sveučilišnih profesora i naravno, entuzijazam mladih ljudi. Također, počašćen sam što sam imao priliku ministru predstaviti i svoj dugogodišnji rad u medijima“.

Gospodin Lukić je također istaknuo da mu je ministar Barišić poklonio svoju knjigu pod naslovom „Ideal vladavine puka“, u kojoj je napisao posvetu u kojoj se zahvaljuje gospodinu Lukiću za promidžbu hrvatske znanosti i ideala vladavine puka u ovom dijelu Europe.