Održana godišnja izvještajna skupština Ogranka Matice Hrvatske u Orahovici

MaticaSkupstina2017 004

Članovi Ogranka Matice Hrvatske održali su svoju redovnu godišnju Skupštinu. Nakon uvoda radnog predsjedništva Skupštine predsjednik orahovačkog Ogranka Zorislav Milković podnio je izvješće o radu u sklopu kojeg je izdvojio niz aktivnosti Matice koja svojim djelovanjem čuva veliki dio kulture grada Orahovice. Pošto ogranak održava skupštine svake dvije godine tako su iznesena i izvješća.

U 2015. godini održana je redovna izvještajna Skupština gdje je usklađen rad udruge s novim Zakonom o udrugama, predstavljen je rad člana udruge Andrije Boškovića, u sklopu manifestacije Orahovačko proljeće održane su izložbe slika ukrainke Žane Erdelji i izložba „Nepoznata Orahovica“ Duška Rađenovića, sudjelovalo se na skupštini MH u Zagrebu, predstavljena je knjiga vukovarke Željke Jurić i održano je predavanje o juoistočnoj Aziji člnana Damira Najmenika.

U 2016. godini održani su književni susreti s Dubravkom Jelačić Bužimskim i s Nives Opačić, oraniziran je odlazak na operu Nikola Šubić Zrinjski, organizirane su humanitarne akcije i sudjelovalo se na Orahvačkom proljeću s izložbom o Mati Mitroviću, organiziran je koncert varaždinskog kvarteta, predstavljen je rad književnice Ivane Šojat, u holu srednj škole postavljena je bista Stjepana Ivšića, održan je susret s vukovarskim braniteljem Vilimom Karlovićem, prikazan je film i predstavljena knjiga „Huda jama“ autora Romana Leljka. U planu za naredne godine predsednik je izdvojio Književne večeri, sudjelovanje na manifestacjama Grada Orahovice, izdavanje časopisa „Zavičaj“, priprema zbornika „Prvi svjetski rat na našičkom i orahovačkom području“, priprema knjige o Orahovačkom proljeću.

Gradonačelnik Josip Nemec pohvalio je rad udruge i napor za očuvanje dijela kulturne baštine grada Orahovice te rekao kako će udruga uvijek imati potporu Gradske vlasti, a tako i Turističke zajednice pri sudjelovanju u manifestacijama u organizaciji TZ Orahovica.

{gallery}SlikeGodina2017/MaticaSkupstina2017{/gallery}