Orahovački Crveni križ održao izvještajnu skupštinu

2017 02 27 CrveniKriz002

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica  održalo redovnu, godišnju skupštinu na kojoj je prezentirao svoj rad  pod predsjedanjem Milana Pavlovića, predsjednika Društva, 27. veljače 2017.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, izvješće o radu za proteklo jednogodišnje razdoblje podnio je ravnatelj, Željko Kiš. U 2016. održane su razne aktivnosti kao Gradsko školsko natjecanje u provjeri znanja o međunarodnom projektu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, sudjelovalo se na međužupanijskom natjecanju, završen je projekt „Siti-sretni“ kojim je omogućen obrok za 117 učenika čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja, folijom je privremeno prekriven krov oštećen olujnim nevremenom, održavane su pokazne vježbe, radionice za mlade, dijeljena je pomoć, posjećene su 46 starije osobe te su im uručeni paketi pomoći, sudjelovalo se na sabirnim akcijama, podijeljene su zahvalnice svim darivateljima krvi, organizirane su blagdanske podjele paketa socijalno ugroženim građanima itd.

– Posebna zahvala išla je prijateljima i donatorima iz Francuske predvođenih Orahovčaninom Ivicom Perkovićem koji svake godine dovezu nekoliko kamiona humanitarne pomoći. Isto tako velika zahvala ide našim darivateljima krvi. – rekao je nakon Kišovog izlaganja predsjednik GDCK-a Orahovica Milan Pavlović koji je kroz program rada na naredno razdoblje podcrtao želju Društva za kupnjom još jednog vozila koje je nužno za normalan rad. Na kraju skupštine nazočne je pozdravio Zamjenik gradonačelnika Darko Žužak pohvalivši rad društva, a uz sve vrijedne članove društva. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/Skupstina-CK2017{/gallery}