Održana skupština Mjesnog odbora Doljani

MO Doljani001

Pod predsjedanjem predsjednika, Zvonka Borde, jučer je u prostoru društvenog doma u „Doljanima“ održana prva sjednica Vijeća MO Doljani. Na sjednici je bilo prisutno 6 od 9 članova Vijeća. Izvješće o dosadašnjem radu Mjesnog odbora podnio je predsjednik Vijeća, Zvonko Borda koji je napomenuo kako je još uvijek teško ostvariti kvorum jer se pojedini članovi Vijeća nisu odazvali na uručeni poziv.

Predsjednik je također istaknuo da je Mjesni odbor u prošloj godini aktivno sudjelovao u svim radnim akcijama te u manifestacijama koje su održane u organizaciji Grada i gradske turističke zajednice, kvartalnom uplatom sredstava za redovnu djelatnost od strane Grada Orahovice podmirene su sve obveze pristigle na adresu MO, sudjelovali su na memorijalnom malonogometnom turniru „Damir Hornung“, na boćarskom turniru Boćarskog kluba Orahovica, održane su radne akcije uređenja sportskih terena za dan MO, završen je nogostup na dijelu Dalmatinske ulice, pripremljen je prostor i postavljena bista kao spomen na poginulog hrvatskog branitelja Damira Hornunga. Nakon Izvješća o radu, predsjednik je iznio financijsko izvješće koje je zajedno s izvješćem o radu jednoglasno prihvaćeno. Borda je predstavio Plan rada i Financijski plan za 2017. godine, istaknuvši da će Mjesni odbor nastaviti s radnim akcijama, održavati groblja, staze i park, uređivati dječje igralište a također i  sudjelovati u kulturno – sportskim sadržajima i manifestacijama koje su u organizaciji Grada i gradske turističke zajednice. Na jučerašnjoj sjednici jednoglasno su donesene odluke o davanju na korištenje prostora mjesnog doma Šahovskom i Boćarskom klubu uz godišnju naknadu od 500,00kn po klubu kao i odluka o daljnjoj podjeli Orahovačkog glasnika na isti način kako je vršena i prethodnih godina.

Sve prisutne na sjednici pozdravili su nazočni gosti: predsjednici MO Dolci i  Tončekovac, predsjednici Šahovskog i Boćarskog kluba, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada te orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Gradonačelnik Nemec, zahvalio je na pozivu i mogućnosti da bolje upozna  problematiku  Mjesnog odbora, naglasio da će grad i dalje pomagati u skladu sa svojim mogućnostima i prema potrebama samog Odbora. Izrazio je želju za daljnju dobru suradnju i čestitao članovima vijeća na dosadašnjem uspješnom radu.

 

{gallery}SlikeGodina2017/MO-Doljani-Skupstina2017-02-08{/gallery}