Održana redovna godišnja skupština Udruge „Jaglac“

Jaglac002

U četvrtak, 16. veljače 2017. godine, održana je redovna godišnja skupština Udruge „Jaglac“, kojom je ujedno obilježen i 15. rođendan Udruge, a kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu udruge za proteklu godinu predstavila je predsjednica Đurđa Šimatović istaknuvši da udruga broji ukupno 107 članova te 38 korisnika osoba s invaliditetom. Predsjednica je također istaknula da su, kao i prijašnjih godina, najviše radili na povećanju kvalitete života osoba s invaliditetom i pružanju podrške roditeljima, a nesmetan rad udruge osiguran je iz raznih donacija i provedbom mnogobrojnih projekata. U protekloj godini redovno su održavane radionice za korisnike, održano je 12 edukacija za volontere te je pružana podrška roditeljima. Također, uređeno je dvorište, sjenica i pomoćna zgrada koji se nalaze u sklopu prostorija udruge te je ostvarena suradnja sa Plivačkim klubom Orahovica za rad s korisnicima udruge na bazenu. Kroz projekte je u protekloj godini bilo zaposleno 11 osoba na nepuno radno vrijeme, a u radu je sudjelovalo ukupno 54 volontera te je Udruga Jaglac i u protekloj godini dobitnik volonterske nagrade „Primjer dobre prakse uključivanja volontera u rad udruge“. Predsjednica je na kraju istaknula da su usprkos krizi bili iznimno uspješni i produktivni te se zahvalila Gradu Orahovici na dobroj suradnji, kao i svim volonterima i onima koji su pomogli rad udruge.

Riječi podrške svim članovima Udruge Jaglac uputio je gradonačelnik Josip Nemec pohvalivši rad udruge koja je s malo financijskih sredstava ipak učinila mnogo i pomogla onima kojima je to zaista potrebno. Zahvalivši volonterima, gradonačelnik je rekao da ne sumnja da će udruga i dalje nastaviti dobro raditi te je svima poželio puno uspjeha u daljnjem radu, puno dobrih projekata i ispunjenje svih planova.  (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2017/JaglacSkupstina02-2017{/gallery}