Održana izvještajno – izborna skupština pčelarske udruge Pčelica

SkupstinaPcelari005

U nedjelju 26. veljače 2017. održana je izborna skupština pčelarske udruge „Pčelica“. Na samom početku skupštine predsjednik Udruge, Rajko Maglaić, u izvješću o radu istaknuo najznačajnije aktivnosti provedene u od strane pčelarske udruge tijekom 2016. godine.

Godina je bila dosta loša, veliki problem bila je pojava američke gnjiloće. Usprkos tome nastavljeno je osposobljavanje pčelara posjetom pčelarskog sajma u Gudovcu i Beogradu, radilo se na sadnji medosnog bilja, članovi Udruge sudjelovali su na skupštinama susjednih Udruga te na gradskim manifestacijama, predsjednik Maglaić zahvalio je gradonačelniku Nemecu na suradnji i razumijevanju za probleme pčelara.

Nakon izvješća o radu izabrano je novo vodstvo Udruge, dosadašnjeg predsjednika Rajka Maglaića zamijenio je novi predsjednik Duško Grdić. U planu za 2017.g.istaknuo je uključivanje što većeg broja članova u aktivnosti, posjete sajmovima i educiranje, suradnju s drugim Udrugama i gradom Orahovica. Nazočne članove pozdravili su gosti ravnateljica VS Orahovica, predstavnici pčelarskih udruga iz Našica, Slatine, Donjeg Miholjca i Virovitice te orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Gradonačelnik Nemec čestitao je novoizabranom vodstvu, poželio i dalje uspješan rad Udruge te naglasio kako će on i dalje pomagati u skladu sa svoji m mogućnostima.

 

{gallery}SlikeGodina2017/SkupstinaPcelari2017{/gallery}