Održana izvještajno-izborna skupština DVD-a Stara Jošava

DVD SJ 003

U subotu 18. veljače 2017. održana je izvještajno-izborna skupština DVD-a Stara Jošava. Predsjednik društva, Dalibor Saher i zapovjednik, Zlatko Udovčić podnijeli su izvješće o radu DVD-a u prošloj godini, te kao neke od značajnijih aktivnosti izdvojili natjecanje dječje vatrogasne lige u organizaciji Vatrogasne zajednice Orahovica gdje je DVD Stara Jošava nastupao s dvije dječje ekipe te su osvojena 5. i 7. mjesto, gostovanje na skupštini prijateljskog društva DVD-a Dobrovac koji su im poklonili krovnu električnu vatrogasnu sirenu za uzbunjivanje,
sudjelovanje s dvije ekipe na natjecanju u Dolcima, sudjelovali u čuvanju Isusovog groba u crkvi Našašća Svetog križa u Orahovici itd.

Od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. održano je deset radnih sastanaka i šest radnih akcije kao što su košenje kruga oko zgrade doma, košenje i uređenje dječjeg igrališta, zamjena puknutog stakla na uredu, zamijenjeni su kotlići i slavine u sanitarnom čvoru te su zamijenjeni oštećeni crjepovi na krovu doma. Također su spomenuli da je posebna pozornost u kao i u svakoj godini bila usmjerena na edukaciju djece i mladeži.

Saher je naglasio kako su proteklih godina imali jako dobre odnose s Gradskom upravo, sa Mjesnim odborom, s Vatrogasnom zajednicom te sa svim vatrogasnim društvima u okolici i bilo bi jako dobro kada bi takvi dobri odnosi ostali i dalje.

U planu rada za 2017. godinu Starojošavački vatrogasci naveli su edukaciju članova društva, radove i popravke na domu, sudjelovanje na natjecanjima i vježbama, odlazak članova na redovne liječničke preglede, nabava opreme i odora, održavanje spremnosti itd. Čestitke na uspješno realiziranim aktivnostima u prošloj godini i želje za realizacijom predstojećih ovogodišnjih aktivnosti, Starojošavačkim su vatrogascima uputili predstavnici susjednih vatrogasnih društava, predsjednik VZ Orahovica, Petar Čačinović i gradonačelnik Josip Nemec koji je rekao je pohvalio što se u društvu radi s djecom i potiče ih se na rad, što se vidjelo i na zadnjem natjecanju dječjih vatrogasnih igara u organizaciji Vatrogasne zajednice. Gradonačelnik se zahvalio na pozivu i poželio društvu uspješan rad sa što manje intervencija.

U izbornom dijelu skupštine kandidacijska komisija je izvijestila da su umjesto razriješenih članova u Upravni odbor izabrani Dalibor Saher kao predsjednik, Marijan Šalek kao dopredsjednik, Zlatko Udovčić kao zapovjednik, Ivan Kubica kao zamjenik zapovjednika, Mato Boljkovac za tajnika Mato Boljkovac, za rizničara Branimir Saher, za spremištara Damir Jun te za članove Dalibor Čilog, Dalibor Štrucelj, Rudika šalek, Danijel Ranogajec, Igor Horvatin i Saša Smodiš, a u Nadzorni odbor izabrani su Ivan Udovčić za predsjednika te članovi Stanislav Udovčić i Jozo Prispilović.

 

{gallery}SlikeGodina2017/Skupstina-DVD-StaraJosava2017{/gallery}