Održana izvještajna skupština HPD-a Orahovica

SkupstinaPlaninari008

U subotu, 18. veljače 2017. godine, u prostorijama DVD-a Orahovica, Planinarsko društvo Orahovica održalo je godišnju izvještajnu skupštinu, kojoj je nazočio gradonačelnik Josip Nemec. Skupštinu je otvorio ju je predsjednik HPD Orahovica Zorko Štajner koji je podnio izvješće o radu za prošlu godinu u kojem je istaknuo novogodišnji izlet, uskrsni ponedjeljak i prvosvibanjski piknik, po treći puta organizirali su i „Izlet Krndijskim stjenjacima“, a bili su i domaćini „Danu Slavonskih planinara“ organiziranog na izletištu Orah gdje se okupilo 400-tinjak planinara iz 25 planinarskih društava.

Sudjelovali su u većini manifestacija u organizaciji Grada i Turističke zajednice. U više radnih akcija održavan je okoliš oko planinarske kućice u Šaševu, čišćene su planinarske staze, popravljane markacije, obnovljene su info table na stjenjaku Rudine i penjalištu Sokoline te su postavljene nove sajle.

Nenad Terek iznio je plan rada za tekuću 2017. godinu gdje je naveo kako će se prije svega voditi briga o planinarskim stazama i o kučici u Šaševu, a svakako će kao i do sada sudjelovati u svim manifestacijama Grada i Turističke zajednice. Aktivno će se sudjelovati u radu Slavonskih planinara i Hrvatskog planinarskog saveza, a tako i u akcijama GSS-a i drugih planinarskih društava.

Jedna od točaka dnevnog reda bilo je razrješenje članova gdje je umjesto tragično poginulog Mate Kolena novog člana upravnog odbora izabran Blaž Zupčić, a umjesto Zorana Božića u nadzornom odboru Mira Ilinčić.

Po završetku skupštine, sve prisutne je pozdravio orahovački gradonačelnik Josip Nemec, pohvalivši rad i aktivnosti Planinarskog društva, naglasivši da manifestacije Grada ne bi bile iste bez Društva te im je od srca zahvalio na sudjelovanju, rekavši da je to dokaz da vole svoj grad. Gradonačelnik je članovima Planinarskog društva Orahovica poželio da im se plan u cijelosti ostvari, da nastave dobro raditi te im je poželio puno uspjeha u radu, dobro zdravlje, druženje i puno lijepih šetnji po Papuku. 

 

{gallery}SlikeGodina2017/SkupstinaHPD2017{/gallery}