Mjesni odbor Tončekovac održao redovnu godišnju skupštinu

MO Toncekovac003

U četvrtak, 9. veljače 2017. godine održana je redovna godišnja izvještajna skupština Mjesnog odbora Tončekovac kojoj je nazočio i gradonačelnik Josip Nemec. Predsjednik Željko Kašić, podnio je izvješće o radu za prošlu godinu te su jednoglasno usvojeni Izvješće o radu i Financijsko izvješće. Predsjednik Mjesnog odbora Tončekovac posebno je istaknuo brojne radne akcije koje su odrađene tijekom ove godine, a kojima se odazvao velik broj sugrađana.

Početkom 2016. počelo je aktivno određivanje plana izgradnje dječjeg igrališta. Siječanj, veljača i ožujak su protekli u pregovorima sa proizvođačima sprava za dječje igralište.

U svibnju je pripremljen teren za dječje igralište. Sredinom svibnja na sastanku mjesnog odbora prihvaćena ponuda tvrtke Stribor. Tvrtka Projekt Marić je početkom lipnja iznivelirala i izvaljala zemljište. Krajem lipnja Geosoft d.o.o. je izvršio geodetska mjerenja. Tvrtka Projekt Marić je nakon geodetskih radova iskopala temelje za dječje sprave i nasipala tampon. Prvi vikend u srpnju tvrtka Stribor je došla postavljati igrala i sprave na dječje igralište. Isto tako su mještani mjesnog odbora i tvrtka Projekt Marić napravili radne akcije betoniranja i postavljanja nosača za igrala i sprave.  Radovi su trajali tri dana. Na radnim akcijama su sudjelovala 3 radnika Projekt  Marića, 3 radnika Stribora i 56 mještana grada Orahovice od čega 80% mještana mjesnog odbora Tončekovac. Od 1.srpnja do 4. rujna, kada je bilo otvaranje igrališta, mjesni odbor je napravio 21 radnu akciju i 10 radnih sastanaka s mještanima. Mjesni odbor Tončekovac imao je zapaženu ulogu prilikom elementarne nepogode poplave 13.07. i 16.07. gdje su pomagali prilikom čišćenja kuća od poplave i punili vreće s pijeskom i postavljali na ugrožena mjesta. 4.rujna otvoreno je dječje igralište gdje se skupilo oko 300 djece i 300 odraslih iz cijele Orahovice. Mještani mjesnog odora su sudjelovali na danu udruga grada Orahovice gdje su osvojili srebrno odličje za žene i brončano odličje za muškarce. Sudjelovalo se na svim manifestacijama u organizaciji grada Orahovice ( Čobanijada, Fišijada, Kestenijada, Nogometni turnir u sklopu Orahovačkog proljeća).

Nakon izvješća su izneseni plan rada i financijski plan za 2016. koje su članovi Vijeća jednoglasno prihvatili te su raspravljali o aktivnostima koje će se provoditi u tekućoj godini kao što su problem izgradnje pješačke staze u ulici Branka Jaklića. Po završetku sjednice prisutnima se obratio gradonačelnik Josip Nemec koji je pohvalio rad Mjesnog odbora i samog predsjednika te je napomenuo da će MO Tončekovac i dalje imati svu podršku Gradske uprave jer se pokazao kao jedan od najboljih Mjesnih odbora i jedan od najorganiziranijih gdje u radu sudjeluju svi građani a ne samo pojedinci. (T. P.)

 

{gallery}SlikeGodina2017/MO-Toncekovac-2017-02-09{/gallery}