Priopćenje za javnost na dopis Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke

Poštovani stanovnici Mjesnog odbora „Rajčula“ još jednom izražavam žaljenje što ste uskraćeni za 95. broj Orahovačkog glasnika kojim ispunjavamo zakonsku obvezu informirati javnost o radu gradske vlasti i o radu gradonačelnika.

 

Podsjećam da su Mjesni odbori prvi nivo vlasti, a ne neka udruga i da se trebaju  odgovorno ponašati i ispunjavati zacrtani plan rada u kojem stoji već više od 10 godina da će mjesni odbori dijeliti  Orahovački glasnik po svojim ulicama koje im pripadaju, a  na temelju čega smo i povećali novčana sredstva za rad Mjesnih odbora. Mjesni odbori su dijelili Orahovački glasnik bez naknade, a koliko ja znam  iz razloga da bi im više sredstava ostajalo za rad u svojoj sredini. Da obrazložim, još prije 10 godina smo raspravljali s predsjednicima Mjesnih odbora  o načinu podjele, te se raspravljalo o dva prijedloga:

1.       Da tu uslugu platimo Hrvatskim poštama.

2.       Da ta sredstva dodijelimo mjesnim odborima ukoliko će sami podijeliti.

Jednoglasno je prihvaćen drugi prijedlog, koji je ispoštovan i po kojem se 10 godina radilo,  sve do 95. broja Orahovačkog glasnika kada od 11 mjesnih odbora jedan mjesni odbor nije htio preuzeti određeni im broj Orahovačkog glasnika. Mjesni odbor „Rajčula“ iz samo njima poznatih razloga ne želi dijeliti građanima Orahovački glasnik koje obuhvaća mjesni odbor, jer razloge koje su naveli nisu točni i u potpunosti ih odbacujem.

Orahovački glasnik nije promidžba jednog čovjeka, niti jedne stranke, već izvješće o radu gradske vlasti, mjesnih odbora,  radu udruga koje rade promidžbu grada i rade tijekom cijele godine, a financiraju se iz gradskog proračuna.

U glasniku nije nikada napisana niti jedna neistina već samo vijesti o stvarno učinjenim i napravljenim radovima, a građani će procijeniti dali je to dobro ili loše za naš grad.

Stoga molim Mjesni odbor „Rajčula“ da izvrše svoje preuzete obveze, a Hrvatsku seljačku stranku molim da se ne upliće u rad Mjesnih odbora, jer na tom mjesnom odboru nisu pobjednici, a to  što je dogovorom postignuto da predsjednik Mjesnog odbora „Rajčula“ bude član Hrvatske seljačke stranke na tome im čestitam.

Gradonačelnik:

 

Josip Nemec

 

Povezani članci:

Priopćenje za javnost HSS-a građanima s područja Mjesnog odbora “Rajčula”

 

Obavijest građanima grada Orahovice s područja Mjesnog odbora Rajčula