Održana završnica 3. vatrogasnih, zimskih, dječjih igara

2017 01 22 DjecjeVatrogasneIgre 058

Vatrogasna zajednica Orahovica ove je godine organizirala 3. Vatrogasne, zimske, dječje igre. Igre su trajale kroz mjesec siječanj, a podijeljene u tri kola uz tri domaćinstva. Na završnici u Orahovici, sudjelovale su sve četiri prijavljene ekipe i to DVD Stara Jošava 1. i 2., DVD Dolci te domaćin Orahovica.
Nakon tri igre, vatrogasna košarka, vatrogasna kuglana i kockice, najviše bodova 68 i naslov prvaka osvojila je ekipa DVD Dolci, drugo mjesto osvojilo je DVD Orahovica sa 64, treća je bila ekipa DVD-a Stara Jošava 2, a četvrta Stara Jošava 1. Nagrade najuspješnijima uručio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je nakon pozdrava i čestitkama  svoj djeci i organizatorima, iz ruku kapetanice domaćina, DVD-a Orahovica Marije Filipović dobio zahvalnicu za svesrdnu pomoć radu s djecom u vatrogastvu. Djecu je pozdravio i predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Petar Čačinović, a o detaljima igara zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica i idejni začetnik projekta Robert Orina je rekao :

– „Drago mi je da samo i ove godine uspjeli organizirati ove igre koje su se pokazale punim pogotkom jer djeca se vole natjecati, međusobno družiti, a paralelno u ovom zimskom periodu ispitujemo njihove mogućnosti brzine, preciznosti i reakcije segmente iznimno važne u vatrogastvu. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji i siguran sam da se vidimo iduće godine na 4. Vatrogasnim igrama.“ – rekao je Orina.  Posebna zanimljivost ovog natjecanja je podatak kako su ekipu DVD-a Orahovica činili braća i sestre jedne obitelji, naime od sedam članova pet je iz obitelji Filipović, koja inače broji sedmero djece, sestre trojke Marija, Marijana i Mateja  i njihova braća Matej i Marino, a tu je još bio njihov bratić Leon Jockov te kao posljednji član Tomislav Damjanović. Filipovići su se hrabro borili te na kraju zauzeli drugo mjesto. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2017/DjecjeVatrogasneZimskeIgre2017{/gallery}