Održan tradicionalni gradonačelnikov domjenak

Domjenak2017 035

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec organizirao je tradicionalni, gradski, siječanjski domjenak u znak zahvale poslovnim partnerima, suradnicima, udrugama i svima koji su pomogli razvoju grada Orahovice u protekloj godini. Domjenku su nazočili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, dekan Medicinskog fakulteta Osijek Aleksandar Včev, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, ravnateljica Razvojna agencije VIDR-a VPŽ Emina Kovač, ravnateljica Opće županijske bolnice Virovitica Mirjana Peček, direktor Hrvatske gospodarske komore VPŽ Milan Vanđura, v.d. ravnatelja Javne ustanove Parka prirode „Papuk“ Alen Jurenac, načelnici Zdenaca, Čačinaca i Crnca, Tomislav Durmić, Mirko Mališ i Mato Damjan te mnogi drugi gospodarstvenici, članovi udruga, hrvatski branitelji članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, osobe i javnog, crkvenog i političkog život grada, županije i regije.

Na početku je nazočnima odrađene aktivnosti iz socijalnog i gospodarskog života grada predstavila viša stručna suradnica za pravne poslove, magistra prava Sonja Gluvaković Gotler, potom je presjek odrađenih projekta, radova i investicija iznijela zamjenica pročelnika Grada Orahovice Irela Strabić da bi se zatim obratio i svima zahvalio za izvrsnu suradnju s Gradom u protekloj godini, gradonačelnik Josip Nemec:

– „Nastojali smo u ovih nekoliko minuta predstaviti sve što smo radili u proteklih godinu dana, ali glavni cilj ovoga novogodišnjeg domjenka je da se Grad zahvali svima vama jer bez vas ništa što je odrađeno ne bi bilo moguće, bez svih vas ovaj Grad ne bio toliko uspješan. Počevši od ministra Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, županice Sanje Bošnjak do članova udruga i Mjesnih odbora, svi su utkali djelić sebe za dobrobit i uspješnost ovoga grada. Zato vas sve smatram prijateljima Grada bez obzira na stranačke boje, nacionalnost i bilo što drugo. Važno je da smo ljudi i da svi zajedno radimo za našu Orahovicu. Nadam se i vjerujem da ćemo zajedno i u ovoj godinu činiti našu Orahovicu još ljepšom, ugodnijom i sigurnijom.“ – rekao je između ostalog gradonačelnik Nemec. Dekan Medicinskog fakulteta Osijek Aleksandar Včev najavio je mnoge studijske novine za područje grada Orahovice:

– „U Orahovici će nakon preddiplomskog, nadam se kroz godinu dana krenuti i diplomski studij fizioterapije. Cijeli program je napravljen u suradnji sa Sveučilištem u Ljubljani, ide u proceduru, a evo za koji dan je i Fakultetskog Vijeća Medicinskog fakulteta koji će usvojiti taj program i uputiti dalje u postupak na Sveučilište i evo nadamo da ćemo do ljeta dobiti dopusnicu. To znači da bi u orahovici iduće godine trebalo biti 90 studenata, a u konačnici i 120 koji će zasigurno znatno pridonijeti turističkom razvoju grada Orahovice. Isto tako mogu sada reći da na jesen kreće Sveučilišni diplomski studij sestrinstva u Virovitici.“ – rekao je Včev, Obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak pohvalila je rad orahovačke gradske vlasti te podcrtala odličnu suradnju i sinergiju Grada u prvom redu sa Županijom, a potom i  ministarstvima što je rezultat sjajnih gradskih projekata. Ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić naglasio je kao je Orahovica mali grad velikih projekata:

– „Moram od srca čestitati gradskom timu Orahovice na svemu što rade, to su velike stvari za ovaj grad. Moja su vrata uvijek otvorena gradonačelniku Nemecu i Gradu Orahovici jer zato i jesmo, ia ja i saborski zastupnik Đakić i ostali dužnosnici  na tim pozicijama u državi da bi mogli pomoći kako ovome kraju tako i svim krajevima Hrvatske. Ja sam dio ove županije, to je moj rodni kraj i uvijek ću pomagati svakom njenom gradu i mjestu koji imaju dobre i kvalitetne  projekte. Posebno moram istaknuti ovu sjajnu priču oko studija u Orahovici što je iznimna stvar za ovaj grad i njegov razvoj.“ – zaključio je Tolušić. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2017/Domjenak2017{/gallery}