U Orahovici upaljena druga Adventska svijeća

AdventskaSvijecaBr02 2016 12 03 032

U nazočnosti brojnih građana Orahovice i susjednih mjesta, gradonačelnika grada Orahovice Josipa Nemeca i župnika orahovačkog vlč. Željka Strnaka, u središtu grada upaljena je druga Adventska svijeća na vijencu u gradskom kružnom toku. Svijeću je upalio orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a vlč. Strnak je tom prigodom rekao:

-Proroci su čuvali upaljenu nadu izabranog naroda. Danas palimo drugu svijeću na adventskom vijencu, Svijeću spasenja i pogled nam je snažnije usmjeren prem

a Betlehemu, jer znamo da se tamo rađa naš Spasitelj i naše spasenje. Molimo Gospodina da svatko od nas otvori svoj život da bi nicala, cvala, rađala se i ostala upaljena nada u našem srcu. Molimo Gospodina da zapali naš život ognjem svoga Duha i pomogne nam prepoznavati svoju prisutnost koja zlo preobražava u dobro. Dođi gospodine Isuse, osvijetli naše živote svojom ljubavlju. Čekamo te upaljenom čežnjom i svjetiljkama ispunjenim budućnošću.

Glazbenu pratnju paljenju i druge Adventske svijeće dali su članovi KUD-a Orahovica, tamburaški sastav i mješoviti pjevački zbor. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/2AdventskaSvijeca2016{/gallery}

{gallery}SlikeGodina2016/2AdventskaSvijeca2016{/gallery}