Sveti Nikola i ove godine darivao osnovce i vrtićance

SvNikola2016 086

U organizaciji Udruge žena Hrvatske Sokolice, novoosnovane kreativne udruge „Piccolo“, Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice tradicionalno je kroz grad u okićenom vlakiću prošao sveti Nikola s krampusom i ovaj puta vilenjacima. Sveti Nikola i Krampus posjetili su djecu dječjeg vrtića Palčić te osnovne škole u dvorani Papuk.
Djeca iz vrtića su bila više nego oduševljena poklonima, neki su se malo bojali, no to je dobro prošlo. Grupe su svetom Nikoli priredile pjesmice, plesove, recitale i igrokaze.

Nakon veselih vrtićanaca, Sveti Nikola darove je podijelio poklone učenicima osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić koja su za njega, roditelje i goste priredili svečanu priredbu. S puno recitacija, pjesme i plesova sveti je Nikola bio oduševljen kao i orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji se svoj djeci prvi obratio:

– „I ove godine organizirali smo posjet Svetog Nikole koji je podijelio mnoštvo darova svoj dobroj djeci. Moram svakako istaknuti ogroman trud udruge žena Hrvatske Sokolice i novoosnovane kreativne udruge Piccolo koji su pripremili sve poklone te preuzeli velik dio ove organizacije.“ – rekao je gradonačelnik. Pitao je gradonačelnik djecu da li su bila dobra ove godine na što je dobio potvrdan odgovor te izjavio kako u Orahovici za Krampusa nema posla.

Treba svakako reći da je Udruga žena Hrvatske Sokolice ovom priredbom proslavila punih 20 godina organizacije dolaska svetog Nikole. Velik jubilej i velika gesta ove marljive gradske udruge.

Svim zaslužnima se zahvalio i Sveti Nikola koji je rekao da nakon obilaska sve djece u svijetu ovakva pomoć mu je itekako dobrodošla jer teško je sve odraditi sam pored Krampusa kojeg nije briga za ništa.

 

{gallery}SlikeGodina2016/SvetiNikola2016{/gallery}