Predstavnici grada Orahovice na otvorenju tvornice ribe u Čačincima

TvornicaRibe2016 12 16 033

U Čačincima, otvorena tvornica ribe „Panona Mare“ PP Orahovica gdje je jedan od uzvanika bio i gradonačelnik Josip Nemec. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 25 milijuna kuna, u čijem pogonu je za sada zaposleno 15 djelatnika. Moglo se to između ostalog čuti na prigodnoj svečanosti, na kojoj je bio i  ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a o samoj tvornici, ali i PP Orahovica, govorio je Vlado Čondić Galinčić direktor PP Orahovica.

Radovi na novoj tvornici ribe u Čačincima počeli su u listopadu prošle godine, a velik dio sredstava za gradnju odobren je iz IPARD programa za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice“. Tim povodom PP Orahovica d.o.o. isplaćeno je 9.042.368,20 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu slatkovodne ribe (linija za preradu ribe).

Uz ministra Tomislava Tolušića i gradonačelnika Nemeca koje smo već spomenuli, svečanosti su nazočili mnogobrojni uzvanici iz društvenog i političkog života. Bili su tu saborski zastupnici Josip Đakić, Vesna Bedeković i Tomislav Žagar, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnici  Slatine, i Našica, Ivan Roštaš i Krešimir Žagar, kao i mnogobrojni načelnici općina s područja VPŽ, predvođeni načelnikom Čačinaca, Mirkom Mališem. Nazočni su potom obišli tvornicu ribe kroz koju ih je proveo i upoznao s proizvodnim procesom direktor Vlado Čondić Galinčić.

 

{gallery}SlikeGodina2016/TvornicaRibeCacinci2016{/gallery}