U središtu Orahovice upaljena prva Adventska svijeća

AdventskaSvijeca2016 019

U organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice i Župe Orahovice u središtu grada po prvi puta je u povijesti svečano upaljena prva Adventska svijeća. Svake godine Advent je obilježavan u župnoj crkvi Našašća svetog Križa, a ove godine po prvi je puta organizirana manifestacija prepuna niza sadržaja vezanih isključivo uz Advent.
Mnoštvo građana uz molitvu i pjesmu prisustvovalo je paljenju prve Adventske svijeće koju je upalio župnik orahovački, vlč. Željko Strnak: 

– „Vrijeme predanog i radosnog iščekivanja to je došašće kao četverotjedno razdoblje na

početku liturgijske godine. Vrijeme iščekivanja treba nam proteći radno, živeći i radeći za bolje društvo, kada će nam se otkriti u punini Božja ljubav i smisao ljudske sudbine.

Stoga vrijeme Došašća budi u ljudskim srcima nadu prožetu radošću. Ono uklanja svaku potištenost i očaj iz naših srca te daje poleta svim ljudskim naporima, svemu ljudskom radu i zalaganju za bolji i novi svijet prožet  Duhom ljubavi.“ – rekao je između ostalog vlč. Strnak zahvalivši se svim vjernicima koji su došli u velikom broju svjedočiti ovoj velikoj svečanosti. Građanima se zahvalio i orahovački gradonačelnik Josip Nemec:

– „Za mene je ovo povijesni dan jer smo po prvi puta otkako je Orahovice, svečano, svi zajedno u središtu grada bili dio paljenja prve Adventske svijeće. Svi gradovi imaju slične organizacije, stoga smo u dogovoru sa župnikom odlučili pokrenuti ovaj projekt i iznimno sam sretan što sam večeras ovdje zajedno s mnoštvom građana. U sklopu Adventa u Orahovici pripremili smo niz sadržaja siguran sam da ćemo zajedno družiti sve do Božića, a potom i do Nove Godine.“ – rekao je gradonačelnik Nemec. Svečanost su izvedbama svetih pjesama pratili tamburaški sastav i pjevački zbor KUD-a Orahovica te župni zbor župe Orahovica. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/1AdventskaSvijeca2016{/gallery}