Dan Svih Svetih u Orahovici

SviSveti2016 021

Orahovčani i mještani prigradskih naselja u povodu dana Svih Svetih molitvom, svijećama i cvijećem prisjetili su se svojih pokojnika na mjesnim grobljima. Izaslanstvo grada Orahovice na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom, vijećnici predvođeni predsjednikom gradskog Vijeća Ivicom Podbojem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, članovi Savjeta mladih i mladeži HDZ-a te nekolicina građana, odali su poštovanje preminulim Orahovčanima i poginulim hrvatskim braniteljima kod križa na Trgu plemenitih Mihalovića te kod braniteljskog i središnjeg križa na gradskom groblju u Orahovici:

-Hvala vam svima što se došli da se zajedno pomolimo i odamo dužno poštovanje svim nama dragim preminulim osobama i posebno hrvatskim braniteljima. Ovakvim ih činovima nikada nećemo zaboraviti. – rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec. Kod križa na Trgu plemenitih Mihalovića molitvu je poveo župnik orahovački, vlč. Željko Strnak:

-Svijeća će brzo izgorjeti, cvijeće uvenuti i zato braćo i sestre pomolimo se jer molitva je ta koja će vječno ostati posvećena dušama naših pokojnika. – rekao je između ostalog pri molitvi vlč. Strnak. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/SviSveti2016{/gallery}