Dan sjećanja na Vukovar 2016.

Prije 25 godina, 18. studenog 1991. godine, nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, pao je herojski grad Vukovar. U spomen na vukovarsku tragediju u Domovinskom ratu, odlukom Hrvatskog sabora, 18. studenoga obilježava se kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Toga dana građani cijele Hrvatske prisjećaju se žrtava Vukovara za slobodnu i neovisnu Hrvatsku paljenjem svijeća.

Povodom tog dana Savjet mladih grada Orahovice i mladež HDZ-a grada Orahovice paliti će svijeće  u znak sjećanja na žrtvu Grada Heroja 18. studenog 2016. godine, s početkom u 18,00 sati, a okupljanje je iza zgrade autobusnog kolodvora. Svijeće će se paliti kod spomen obilježja u centru grada, postavljati će se na zidove na šetnicama uz rijeku Vučicu od školskog do novog orahovačkog mosta te na kružnom toku. Na ovaj način će se odati počast svim tragično preminulim građanima grada Vukovara u Domovinskom ratu te svim hrvatskim vitezovima koji su poginuli braneći grad Vukovar.

Ovim putem pozivamo sve sugrađanke i sugrađane, koji se prema žrtvi Vukovara u Domovinskom ratu odnose s posebnim pijetetom, da se pridruže odavanju počasti svim sudionicima obrane Vukovara.