Završeni radovi u dijelu ulice Petra Preradovića

Preradoviceva2016 09 18 024

U ulici Petra Preradovića tj. od mosta prema „Vučinić kraju“ još su u ljeto obavljeni radovi sanacije dotrajalog plinovoda i plinskih priključaka te su položeni kablovi za električnu energiju kojom će se napajati javna rasvjeta.
Osamdesetih godina tu postavljen čelični plinovod koji je zbog dotrajalosti počeo propuštati plin i zbog sigurnosti građana bila je potrebna hitna sanacija. Sanacija je obavljena u duljini cca. 150 metara gdje se saniralo i šest priključaka koji su bili najlošiji. Radove je obavila tvrtka Papuk plin d.o.o. Nakon plinovoda nastavljeni su građevinski radovi modernizacije ulice. Izvela se modernizacija dijela ulice sanacija kolnika sa postavljenim rubnjacima i podlogom na koju će doći asfalt, uređenje parkirališta i pješačko-zelenih zona, oborinska odvodnja. Pripremljene su i stope za rasvjetna tijela jer se i javna rasvjeta mora izmjestiti na nova mjesta.

18. listopada 2016. završeno je asfaltiranje pa se sada u tom dijelu Preradovićeve ulice promet može nesmetano odvijati u dva smjera jer je povećana širina kolnika. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/Preradoviceva2016-10-18{/gallery}