U Orahovici održano snimanje serijala “Lijepom našom”

LijepomNasom2016 09 19 031

Pred prepunom sportskom dvoranom osnovne i srednje škole u Orahovici, a pod uredničkom i voditeljskom palicom svima dobro poznatog voditelja HRT-a, Branka Uvodića, 19. listopada 2016. se u Orahovici održalo snimanje glazbeno scenskog spektakla u produkciji Hrvatske televizije, popularnog serijala “Lijepom našom”. Poznati voditelj Branko Uvodić predstavio je niz folklornih, i estradnih izvođača njih čak 27, a spomenuo je kako je ovo drugi puta da serijal „Lijepom našom“  gostuje u Orahovici, prvi puta je to bilo 2000. godine nakon čega je emisija privremeno ukinuta. Snimanje “Lijepom našom” započelo je s nastupom KUD-a „Crkvari“, nakon čega je voditelj Uvodić na pozornicu pozvao domaćina gradonačelnika grada Orahovice Josipa Nemeca koji se obratio posjetiteljima i cijeloj Hrvatskoj:

– „Velika mi je čast što smo ovaj glazbeni spektakl ugostili u našem gradiću. Ovo je drugi puta po redu kako je rekao i voditelj i nadam se kako ćete se zabaviti kao i prije šesnaest godina. Želim svima dobrodošlicu i da se dobro zabavite na današnjem snimanju.“- rekao je gradonačelnik te još malo opisao Orahovicu i njene znamenitosti za sve gledatelje emisije.

Nakon gradonačelnika obratila se obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak koja je poželjela dobrodošlicu svima u Virovitičko-podravsku županiju, županiju gdje se spajaju kajkavske popevke i zvuci slavonske tamburice te svima poželjela ugodan provod.

Nakon obraćanja Sanje Bošnjak nastupili su KUD „Virovitica“, KUD „Dika“ Slatina, KUD „Čačinci“, Muška vokalna skupina „Crkvari“, Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Orahovica“, Slavonski trubači, Ženski tamburaški sastav „Hrvatice“, TS Čokanj, TS „Stravijana“ iz Našica, Adrijana Baković, Slavonski dukati, Ženski tamburaški sastav „Garavuše“ iz Požege, Bekrije te Vlatka Kopić Tena.

Nakon njihovog nastupa upriličeno je „Martinjsko“ krštenje mladog vina gdje su Vinski kardinal Vlado Bauer, Vinski biskup orahovački Ivan Grgurić – Grga i ministrant Mato Špoljarić izveli kratku šaljivu predstavu ovog starog hrvatskog običaja.

Nakon krštenja vina nastavljen je glazbeni program nastupima Pet tambura, Podravskih mužikaša iz Pitomače, Kristine Domović, Veselih podravaca iz Pitomače, Ansambla „Hajo“ iz Subotice, Fijakera iz Osijeka s kojima je nastupio i pobjednik Dječjeg festivala u Orahovici u izboru publike, desetogodišnji Matija Jurinović koji je svojim nastupom digao dvoranu na noge, pa zatim Vlado Bašić – Ćaća te na kraju Cecilija i Stjepan Jeršek Štef.

Emitiranje dviju emisija najavljeno je za 5. i 12. studeni 2016. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/LijepomNasom2016/LN2016-Snimanje{/gallery}