Obilježen Dan neovisnosti 2016.

DanNeovisnosti2016 014

U povodu obilježavanja 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske, dana kada je Hrvatski sabor 1991. godine jednoglasnom odlukom raskinuo sve državnopravne veze Republike Hrvatske s bivšom državom, na Gradskom groblju u Orahovici i u centru grada kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim poginulim za Domovinu Hrvatsku, odali su gradonačelnik Josip Nemec, njegov zamjenik Darko Žužak, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Podboj, Savjet mladih te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i građani

Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisutni su počast hrvatskim braniteljima odali minutom šutnje i zajedničkom molitvom, a nekoliko riječi o obilježavanju Dana neovisnosti i značaju toga datuma rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

– „Danas je dan kojim obilježavamo raskidanje svih državnopravnih veza s bivšom Jugoslavijom. Na današnji dan ostvaren je stoljetni san hrvatskog naroda o vlastitoj i neovisnoj državi. Hrvatski narod obranio je svoju slobodu i izborio svoju neovisnost prinoseći ogromne žrtve. Sa dužnim poštovanjem prisjećamo se svih koji su svoj život dali za obranu domovine.“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

 

{gallery}SlikeGodina2016/DanNeovisnosti2016{/gallery}