Gradonačelnik ugostio potpredsjednika Slovenske akademije znanosti i umjetnosti

akademik10 201600006

U nedjelju, 02. listopada 2016. godine, u prostorijama Gradske uprave, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec ugostio je potpredsjednika Slovenske akademije znanosti i umjetnosti Jožu Krašoveca, dekana Medicinskog fakulteta u Osijeku Aleksandra Včeva, počasnog građanina Orahovice, novinara i publicistu Voju Lukića te Predsjednika Uprave Nacionalnog centra za integrativnu medicinu Damira Šebu.

Jože Krašovec jedan je od najistaknutijih slovenskih intelektualaca, govori 11 stranih jezika, akademik i četverostruki doktor znanosti, potpredsjednik Slovenske akademije znanosti i umjetnosti, svećenik i profesor na Teološkom fakultetu u Ljubljani te nositelj projekta prijevoda cjelovite Biblije na slovenski jezik, a Orahovicu je posjetio kako bi u ime slovenske javnosti izrazio podršku otvaranju sveučilišta u Orahovici. Akademik Krašovec zahvalio je dekanu Aleksandru Včevu i gradonačelniku Josipu Nemecu što su tako veliku ideju, kao što je otvaranje sveučilišta u Orahovici, proveli u djelo te je izrazio veliko zadovoljstvo što mu je ukazana čast da u ovako povijesnim trenucima predstavlja slovensku javnost.

Gradonačelnik Josip Nemec zahvalio je akademiku što je našao slobodno vrijeme da u ovako važnim trenucima bude u Orahovici te mu je poklonio monografiju Orahovice u znak sjećanja na njegov prvi posjet našem gradu, ali i u znak zahvalnosti što je svojim prisustvom Orahovčanima ukazao veliku čast u ovim povijesnim trenucima.

{gallery}SlikeGodina2016/Akademik10-2016{/gallery}