U Zdencima održane sportske igre branitelja

zdenci09 2016 015

U nedjelju, 25. rujna 2016. godine, povodom Dana Općine Zdenci, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, održane su sportske igre branitelja. Prije samog početka natjecanja, branitelji su iskazali počast svojim poginulim suborcima paljenjem svijeća kod centralnog križa na groblju u Zdencima.

U ugodnoj atmosferi, branitelji, pripadnici Kuburaške udruge „Gromovi Zagorja“, UHBDDR Policijska postaja Orahovica 1990. – 1991., UHBL PTSP Orahovica, UHBDDR Orahovica, UHBDDR Općina Podgorač, Zajednica udruga HVIDR – a VPŽ, UHBDDR Duga Međa, HVIDR – a Orahovica i UDVDR Podružnica Krapinsko – zagorske županije natjecali su se u beli, bacanju potkove, boćanju i visećoj kuglani.

Po završetku natjecanja, nakon pozdravne riječi predsjednika UHBDDR Duga Međa Darka Eichlera, braniteljima se obratio predsjednik UDVDR RH Podružnica VPŽ i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, koji je iskazao zadovoljstvo održavanjem športskih igara branitelja pritom istaknuvši da su ovakva natjecanja pravi primjer zajedništva branitelja i prigoda za druženje. Nakon prigodnih govora, najuspješnijim natjecateljima uručena su prigodna priznanja te pehari za najbolje ekipe. U beli prvo mjesto pripalo je Kuburaškoj udruzi „Gromovi Zagorja“, u bacanju potkove najbolja je bila ekipa UHBDDR Policijska postaja Orahovica 1990. – 1991., u boćanju prvo mjesto osvojili su domaćini UHBDDR Duga Međa, a u visećoj kuglani najbolja je bila ekipa HVIDR – a Orahovica, koja je i u ukupnom poretku ekipa osvojila prvo mjesto. 

 

{gallery}SlikeGodina2016/DanOpcineZdenci2016/ZdenciBraniteljskeIgre2016{/gallery}