Otvoreno novoizgrađeno dječje igralište u Mjesnom odboru Tončekovac

MO Toncekovac2016 09 04 082

U nedjelju, 04. rujna 2016. godine, svečano je otvoreno i blagoslovljeno novoizgrađeno dječje igralište u Mjesnom odboru Tončekovac, na veliku radost roditelja, a posebno djece. U nazočnosti brojnih mještana, ne samo sa područja  MO Tončekovac , nego i sa cijelog područja grada Orahovice, saborskog zastupnika Josipa Đakića, dekanice VSMTI Vesne Bedeković i ravnatelja Doma zdravlja VPŽ Igora Fazekaša, igralište su simbolično predali djeci na upotrebu gradonačelnik Josip Nemec i predsjednik MO Tončekovac Željko Kašić, a blagoslovio ga je vlč. Željko Strnak.

Investitori i inicijatori izgradnje dječjeg igrališta su Mjesni odbor Merkur i Mjesni odbor Tončekovac. Novoizgrađeno dječje igralište sastoji se od 2 klackalice, penjalice, ljuljačke sa 2 sjedalice, vrtuljka, njihalice „konjić“, pješčanika i tobogana, a ukupna vrijednost svih sprava  iznosi 86.236,00 kn. Program svečanog otvaranja igrališta započeo je u 14,00 sati brojnim igrama za djecu koja su s velikim veseljem odradila sve aktivnosti, a nastavio se do večernjih sati u odličnoj atmosferi uz svirku Čačinačkih tamburaša, čobanac i jela s roštilja.

Predsjednik MO Tončekovac Željko Kašić, zahvalio je svim mještanima koji su sudjelovali u radnim akcijama izgradnje i uređenja dječjeg igrališta te donatorima Gradu Orahovici, Radlovac d.d., Briit d.o.o. i Zanatskoj zadruzi Slavonija koji su u vidu financijskih sredstava, robe, usluga i građevnih materijala pomogli realizaciju ovog projekta. Gradonačelnik Josip Nemec zahvalio je svima koji su se uključili u izgradnju ovog dječjeg igrališta: „Na ovaj način pokazujemo brigu za svoje najmlađe sugrađane stvorivši im  siguran prostor za igru i zabavu. Još jednom svima veliko hvala jer će igralište biti na radost i ponos naših najmlađih koji to svakako zaslužuju“ – rekao je gradonačelnik.

Nedavno dovršeno igralište od prvog dana u potpunosti služi svrsi te je ovaj dio grada napokon dobio reprezentativno mjesto za druženje i igru najmlađih. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2016/MO-ToncekovacOtvorenjeIgralista{/gallery}