Na izletištu „Orah“ održano druženje pčelara

pcelari09 201600009

U subotu, 10. rujna 2016. godine, na izletištu „Orah“ održano je druženje članova pčelarske udruge „Pčelica“, kojem je prisustvovao i orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Bila je to prilika da, osim neformalnog druženja, pčelari iskoriste prigodu za korisnu razmjenu iskustava iz područja pčelarstva te o problemima s kojima se susreću i načinima kako ih prevladati.

Sve nazočne pčelare i ostale goste tom je prigodom pozdravio dopredsjednik pčelarske udruge „Pčelica“ Duško Grdić, istaknuvši da je na 11. Županijskom ocjenjivanju, izložbi meda i pčelinjih proizvoda, održanom u sklopu sajma Agroexpo u Virovitici, sudjelovalo 10 članova udruge te su osvojili 4 zlatna odličja, 3 srebrna i 3 brončana odličja, dok je pobjedničko priznanje „Zlatnu žlicu“ za najbolji med osvojila Jasna Grdić za med od bagrema. Dopredsjednik je također istaknuo da je slavonski med prvi hrvatski med koji nosi „oznaku izvornosti“, što je rezultat trogodišnjeg rada pčelara s područja Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske, Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske, Brodsko – posavske i Bjelovarsko – bilogorske županije, u svrhu zaštite slavonskog meda oznakom izvornosti te će se na taj način med s ovog područja lakše plasirati na tržište EU, a domaćim kupcima jamčiti da je proizveden na području ovih 6 županija i nije pomiješan s uvoznim medom.

Prisutne pčelare pozdravio je i gradonačelnik Josip Nemec, čestitavši im na svim uspjesima koje su ostvarili od kada su osnovali udrugu „Pčelica“. Zahvalio je pčelarima na podršci gradskim manifestacijama te im je poželio uspješnu iduću godinu, puno meda i dobrog druženja.

{gallery}SlikeGodina2016/Pcelari09-2016{/gallery}