Gradonačelnik na proslavi Dana općine Bačka Topola

topola09 201600006

U četvrtak, 15. rujna 2016. godine, na poziv Predsjednika općine Bačka Topola i Predsjednika Skupštine općine, gradonačelnik Josip Nemec prisustvovao je proslavi Dana općine Bačka Topola. Proslava je započela dodjelom likovne nagrade „Nađapati Kukac Peter“, a nastavila se Svečanom sjednicom Skupštine općine Bačka Topola.
Sjednicu je otvorio Predsjednik Skupštine općine Saša Srdić koji je pozdravio sve nazočne goste, a potom se prigodnim riječima obratio i Predsjednik općine Bačka Topola Kislinder Gabor, nakon čega su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima.

Grad Orahovica i Bačka Topola 2012. godine potpisale su Sporazum o suradnji i uspostavljanju dobrih odnosa, ali dobra suradnja ova dva mjesta datira još iz 1970 – ih godina, kada su učenici iz Orahovica i Bačke Topole razmjenjivali posjete. Ovim sporazumom potvrđeno je da će se razvojem prijateljstva i suradnje, međusobnog povezivanja sličnosti, ali i povijesno uvjetovanih različitosti, izgraditi i učvrstiti međusobno povjerenje i prijateljstvo.

{gallery}SlikeGodina2016/Backatopola09-2016{/gallery}