“Glasnici istine” istrčali ultramaraton od 86 km od Kladara do Stare Jošave

Maratonci019

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije, u subotu 3. rujna, maratonci Udruge Glasnici istine, a pod pokroviteljstvom Županije i obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, trčali su treći ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 85 km i 250 m.

Na taj način su spojili istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave. Na ovaj način, maratonci „Glasnika istine“ žele sačuvati sjećanja da se ne zaboravi istina o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku. Start ultramaratona je bio u 7,00 sati u Kladarama, a dolazak u Staru Jošavu oko 17,00 sati gdje je u ime obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak maratonce dočekao gradonačelnik Orahovice Josip Nemec:

– „Želim vam dobrodošlicu na istoku naše županije koji ste danas spojili sa zapadnim dijelom trčanjem dionice od 85 km i 25 m kako bi se obilježio Dan županije. Svaka čast onima koji su utrku otrčali u cijelosti jer koliko sam shvatio nisu svi trčali cijelu dionicu već u etapama po 30-ak kilometara. Hvala vam na vašem trudu.“ – rekao je gradonačelnik.

Nazočnima se onda obratio i predsjednik udruge Pavo Tutenov koji je rekao da je ovaj maraton posvećen 242 branitelja poginula u Domovinskom ratu i pet nestalih s područja županije te da se ne zaboravi kako je mukom i krvlju izgrađena sloboda Hrvatskog naroda. Predstavio je tada Tutenov sve maratonce i zahvalio se gradonačelniku na dočeku. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/Maratonci2016{/gallery}