Školska djeca grada Orahovice – naša budućnost

SkolskiUdzbenici000

Kako je osnovno obrazovanje uistinu najbitnije, ne samo jer postavlja temelje za našu buduću izobrazbu, izbor zanimanja nego i zbog činjenice što osnovna škola ostavlja najslađe uspomene, piše prve uspjehe ali i padove, uči nas kako ustati nakon istih, tu se sklapaju prva prava prijateljstva, bilježe se i prve simpatije…

Osnovna škola „Ivana Brlić-Mažuranić“ u Orahovici, ove će školske godine 2016./2017. upisati 383 učenika, od čega 54 učenika prvog razreda, 48 učenika drugog razreda, treći razred pohađati će 44 učenika, 4. razred 54 učenika, 5. razred 35 učenika , 6. razred  46 učenika, 7. razred 47 učenika i 8. razred 55 učenika, u ove brojke ubrojena su i djeca iz područne škole u Novoj Jošavi.

Iako je Orahovica mali grad, nekada su te brojke bile puno veće, razlog tomu je svakako i promjena načina života, ali i teška ekonomska situacija, stoga je Grad Orahovica sa gradonačelnikom Josipom Nemecom odlučio olakšati roditeljima naših osnovnoškolaca već i ovako preopterećen kućni proračun na način da u potpunosti financira komplet udžbenika svakom učeniku osim ukoliko neki od učenika već ostvaruju to pravo na nekoj drugoj osnovi, odnosno ukoliko su korisnici zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb, ostatak potrebnih sredstava financira grad Orahovica.

Najosjetljiviji dio našeg društva upravo su školska djeca, koja ne bi trebala osjetiti nikakve poteškoće i međusobne razlike, stajališta smo kako svako dijete zaslužuje iste uvjete školovanja kao i iste prilike.

Stoga, dragi učenici budite vrijedni i marljivi u nadolazećoj školskoj godini, svojim trudom i zalaganjem pokažite koliko možete i ostvarite nabolje uspjehe. A vi dragi roditelji i dalje budite bezrezervna podrška svojoj djeci da izrastu u što bolje i kvalitetnije ljude, ostanu nakon školovanja u našem gradu u kojemu će stvarati.

Sve daljnje informacije biti će objavljene na stranicama grada Orahovice, Radio Orahovici, Facebook stranicama grada Orahovice, kao i u „Orahovačkom glasniku“.

Svi roditelji čija djeca ostvaruju pravo na dodjelu udžbenika, dakle oni roditelji i djeca koji imaju prebivalište na području grada Orahovice, mogu se za isto obratiti u prostorije Gradske uprave, Franje Gavrančića 6, soba broj 3, svaki radni od ponedjeljka do petka od 07:00-15:00 sati, počevši od ponedjeljka 11. srpnja pa sve do 29. srpnja 2016. godine. Potrebno je priložiti dokaz o prebivalištu na području grada Orahovice za korisnika (uvjerenje/preslik osobne iskaznice)

 

Udžbenike možete naručiti u knjižari i papirnici „LIBRA“ u Orahovici

 

sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 033/673-094, Sonja Gluvaković