Održana 22. Orahovačka fišijada

Fisijada2016 029

U subotu, 2. srpnja 2016. godine U organizaciji Športsko ribolovnog kluba „Šaran“ iz Orahovice, Turističke zajednice grada Orahovice i Grada Orahovice, na izletištu Orah održano je 22. otvoreno prvenstvo Grada Orahovice u kuhanju ribljeg paprikaša popularna Orahovačka fišijada. Ove godine okupilo se 16 ekipa sa po tri člana, ali i puno njihovih gostiju i posjetitelja pa je oko kotlića u kojima se krčkao fiš bila gužva iako su temperature bile visoke.

 

Brojni posjetitelji mogli su probati i fiš koji je kuhala Udruga kuhara grada Orahovice, a osim fiša imali mogućnost kušati i šarana na rašljama. 22. Orahovačku fišijadu otvorio je gradonačelnik Josip Nemec koji je usput objasnio i pravila natjecanja u čišćenju ribe. Natjecatelji su startali od početka pješačke staze, u trku hvatali kante te u bazenu hvatali živu ribu koju su zatim morali odnijeti do svog stola i nakon čišćenja donijeti do suca Zorana Putnikovića koji je pregledao da li je riba dobro očišćena. Treće mjesto osvojila je ekipa Rukometaši iz Donjeg Miholjca, drugo mjesto ekipa Švalfaedro iz Orahovice, a najbolji u hvatanju i čišćenju ribe bio je predstavnik lovačke udruge „Vepar“.

Oko 15,00 sati ekipe su počele kuhati fiš i nakon sat vremena prosudbena komisija u sastavu Zoran Putniković, Milan Ivanković i Sonja Gluvaković izabrali su najbolje, ocjenjujući svaki uzorak u četiri kategorije okus, boja, gustoća i kompozicija namirnica.

Dok je ocjenjivačka komisija radila svoj posao održano je natjecanje u pjevanju bećarca gdje je treće mjesto osvojila Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga međa, drugo mjesto ekipa mjesnog odbora Tončekovac i prvo mjesto Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica.

Nakon nimalo lakog zadatka ocjenjivanja uzoraka prosudbena komisija objavila je rezultate te je prema ocjeni stručnog žirija treće mjesto osvojila Lovačka udruga „Vepar“ s ukupno 88 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa Mjesnog odbora doljani s 90 bodova, a najbolji fiš skuhao je prošlogodišnji pobjednik Ronald Fekete iz Viljeva s ukupno 91. bodom. Po završetku natjecanja gradonačelnik je zahvalio svim sudionicima i posjetiteljima što su podržali manifestaciju te je zatvorio natjecanje. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/Fisijada2016/Fisijada2016{/gallery}