Paljenjem svijeća obilježen Dan državnosti

Dandrzavnosti2016 001

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima, u subotu, 25. lipnja 2016. godine, u Orahovici obilježen je Dan državnosti. U čast poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava iz Domovinskog rata te u sjećanje na povijesni trenutak, izaslanstvo Grada Orahovice na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom, članovi Gradskog vijeća grada Orahovice, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Savjet mladih grada Orahovice, Mladež HDZ – a i mnogi građani položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima u centru grada i Gradskom groblju.

– „Došli smo se pokloniti i odati dužno poštovanje onima koji su svoje živote dali za stvaranje neovisne Hrvatske“ – rekao je gradonačelnik, zahvalivši svima prisutnima na dolasku, ističući da su svojim dolaskom potvrdili veliki značaj ovog datuma u povijesti Hrvatske”.

Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća, odajući počast svim braniteljima koji su braneći hrvatsku dali svoj život, obilježen je dan kada je prije 23 godine, 25. lipnja 1991. godine, Hrvatski sabor donio odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske.

 

{gallery}SlikeGodina2016/DanDrzavnosti2016{/gallery}