Održan jubilarni 10. LAN party udruge Infor Orahovice

OP2016 008 Infor001

Povodom obilježavanja 48. „Orahovačkog proljeća“ udruga „INFOR“ organizirala je već tradicionalno računalno natjecanje – LAN PARTY. Za animaciju i druženje djece i mladih, 03. i 04. lipnja 2016. godine održan je 10. po redu LAN Party udruge INFOR u prostorijama udruge, uz podršku i pokroviteljstvo Grada Orahovice.

Ove godine održano je natjecanje u igri Pro Evolution Soccer 2016, a sam LAN PARTY otvorio je gradonačelnik grada Orahovice – gosp. Josip Nemec, pohvalio dosadašnji rad udruge „INFOR“ u pogledu promicanja informatičke kulture i sudjelovanja na mnogobrojnim gradskim manifestacijama, također istaknuvši kako je dobro da postoji udruga koja organizira ovakve aktivnosti jer na taj način djeca i mladi nisu prepušteni ulici, nego im se pruža mogućnost za igru i druženje, te je zaželio svim natjecateljima dobru zabavu uz poštenu i fer igru.

„LAN PARTY namijenjen je prvenstveno djeci i mladima, a organiziramo ga punih 10 godina za redom, te smo iz toga razloga u sklopu ovogodišnjeg natjecanja postavili izložbu plakata, kako bi prikazali povijest LAN PARTY-a u Orahovici i podsjetili sugrađane na desetljeće uspješnog rada udruge. Velik odaziv djece i mladih na ovogodišnji LAN PARTY dokaz su uspješnog rada udruge „INFOR“, te ćemo isto tako nastaviti i u budućnosti“ – istaknuo je tajnik udruge Marko Bošnjak.

Natjecanje se odvijalo kroz puna 2 dana gdje su natjecatelji odmjeravali vještinu i znanje u računalnom nogometu: Pro Evolution Soccer 2016. U iznimno napetom finalu prvoga dana, susreli su se Ilija Zeba iz Feričanaca i Partik Rister iz Orahovice. U posljednjoj minuti utakmice Ilija Zeba izborio je izjednačenje, te se u produžetke ušlo sa rezultatom 6:6, a pobjedu je u završnici uspio odnijeti Ilija Zeba sa rezultatom 8:6. U finalu drugoga dana natjecanja ponovno su se našli Ilija Zeba i Patrik Rister, a ovaj puta slavio je Rister sa rezultatom 3:0. Svi natjecatelji bili su oduševljeni ovogodišnjim LAN PARTY-em, te najavili dolazak i iduće godine. (M.B.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/OrahovackoProljece2016/OP2016-008-Infor{/gallery}