20-godišnja Elizabeth Benčić iz Belišća 7. Miss orahovačkog Jezera

OTS2016 MissJezera048

Na izletištu ”Orah” ili poznatijem kao orahovačom Jezeru svečano je uz niz sadržaja otvorenja ovogodišnja turistička sezona. Manifestaciju koja je trajala dva dana organizacijski potpisuju Grad Orahovica i Turistička zajednica grada, a glavni pokrovitelj bila je Keramika Modus. Turisitčku sezonu u Orahovici otvorio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec u nazočnosti predstavnice Virovitičko-podravske županije, direktorice TZ VPŽ Martine Jakelić:

-Uvijek volim reći svim posjetiteljima Jezera, nemojte kroz godinu dana mijenjati odredište, mi ćemo ga promijeniti i uljepšati za vas. Odradili smo niz radova uoči ove sezone i moram reći da sve to radimo zbog ljudi koji dolaze na naše Jezero i koji mu svake godine sipaju samo komplimente. Posebno se i ove godine ponosimo kvalitetom vode koja je tradicionalno najbolja voda svih kopnenih voda u Hrvatskoj. Ono što je bio problem, parkirna mjesta i ceste oko Jezera, to smo riješili. No, naravno u Orahovici turizam nije samo Jezero, pa tako pozivam sve da dođu i na Jezero, ali u naš grad koji itekako ima što pokazati. – rekao je gradonačelnik Nemec. U dijelu svečanog programa Otvaranja nastupili su Puhački orkestar DVD-a Orahovica, mješoviti pjevački zbor KUD-a Orahovica te učenici Osnovne glazbene škole Slatina, područnog odjela Orahovica Borna Katić, Matej Orina i Filip Vasiljević. Središnji događaja Otvorenja turističke sezone na orahovačkom Jezeru bio je 7. Izbor za Miss jezera na koji se prijavilo 7 kandidatkinja iz Duzluka, Čačinaca, Donjeg Miholjca, Belišća te Slatine. Ocjenjivačko povjerenstvo činilo je 7 članova Josip Nemec kao predsjednik te članovi prošlogoidšnja miss Jezera Tamara Buljević, Tomislav Durmić, Krešimir Kostelac, Saša Rister, Renato Bunčić i Zlatko Tomšić, a ono je na kraju odlučilo kako je 7. Miss orahovačkog Jezera 20.-godišnja Elizabeth Benčić iz Belišća, prva pratilja je Sara Mandić iz Duzluka dok je druga pratilja Antonela Jusup iz Čačinaca:

-Prijavila sam se iz znatiželje. Već sam se tri puta htjela prijaviti pa nikako, evo sada se sve poklopilo, došla sam, odmah pobijedila i mojoj sreći nema kraja. Moj želja je baviti se modelingom i manekenstvom, pa mi je i ovaj izbor dobra odskočna daska. Hvala svim curama, bile su sjajne i svaka je zaslužila ovu titulu, a moram reći da nisam dolazila na Jezero jer imamo bazen u Belišću, ali sada kada sam vidjela ovaj ambijent u Orahovici, definitivno je moje srce osvojeno.- rekla je vidno presretna Elizabeth. Orahovica je protekla dva dana odisala turizmom, iako se živa penjala i na čak +36 svi su pohrlili na Jezero po nužno osvježenje. Ako se po jutru dan poznaje, ovogodišnja bi turistička sezona mogla za Orahovicu biti sjajna. Dugo toplo ljeto tek dolazi, a Orahovica i Jezero itekako mame, treba samo doći, vidjeti i prepustiti se. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/OTS2016/MissJezera2016{/gallery}