U sklopu 788. Dana grada Orahovice održana 1.MTB Adventure race utrka

Biciklisti2016 04 30 068

Prva MTB Papuk Adventure race utrka u organizaciji biciklističkog kluba Lood iz Orahovice i Parka prirode Papuk održana dana 30. travnja 2016.g. s početkom u 11,00 sati okupila je 66 prijavljenih biciklista iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Mađarske, što se smatra odličnim odazivom za održavanje prve utrke ovakvoga tipa na našem području. Utrka je orijentacijskog tipa koja se vozi na području Parka prirode Papuk, općine Orahovica i Čačinci u tri dužine staze, 30, 70 i 110 kilometara i dvije kategorije, muške i ženske.
Do sada nije bilo organiziranog ovakvog događaja na našem području te je ova utrka ujedno i poziv da se kroz nadolazeće razdoblje privuče sve veći broj biciklista.

U 17,00 sati u restoranu Ružica osvojene medalje biciklistima je uručio gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec koji je zaželio dobrodošlicu svim natjecateljima i zahvalio se što su podržali održavanje Dana grada i čestitao pobjednicima svih staza. Udruga BK Lood zahvaljuje se svima koji su podržali ovaj događaj, prvenstveno Gradu Orahovica, TZ općine Čačinci, Giant biciklima, Fructus Orahovica, CER Đurđenovac, Podravka Koprivnica, te mnogobrojnim volonterima, izvjestiteljima i fotografima. Iz razgovora s biciklistima sudionicima utrke dobivena je informacija da su oduševljeni ljepotama Parka prirode Papuk, biciklističkim stazama i gostoljubivošću domaćina te su obećali da će doći i na sljedeću utrku.

 

Rezultati 1.MTB Papuk Adventure race

 

Put Papuka – 110 km – muškarci

1. VOROS Ferenc – Mecsek maraton team

2. UDOROVIĆ Ivan – BK Lood Orahovica

3. MARGARETIĆ Nino – BK Lood Orahovica

 

Put Papuka – 110 km – žene

1. STEMLER Kata – Mecsek maraton team

 

Put Jankovca – 70 km – muškarci

1. PAVIĆ Goran – BBK Požega

2. VIDA Mario – BK Lood Orahovica

3. VIDIĆ Milan – BBK Požega

 

Put Jankovca – 70 km – žene

1. MLADINOV Ana – individualac

 

Put Ružice – 30 km

1. PEZIĆ Ante – BK Lood Orahovica

2. BILIĆ Tadej – BK Lood Orahovica

3. GJAJIĆ Luka – BK Lood Orahovica

{gallery}SlikeGodina2016/DanGrada2016/Biciklisti2016{/gallery}