Provedena akcija „Zelena čistka“ kojoj se svake godine pridruže i Orahovčani

ZelenaCistkai2016 04 22 032

Grad Orahovica već 5. godina za redom uključuje se u kampanju Zelena čistka, koja omogućava aktivno uključivanje građana Orahovice u rješavanje problema vezanih za očuvanje okoliša i prirode. Ovogodišnja eko akcija održat će se u petak 22. i subotu 23. travnja 2016. godine.

22. travnja Red vitezova Ružice grada, plivački klub i udruga P.A.U.K. organizirali su čišćenje šetnice prema Jezeru (stara pruga), Vinsku cestu od Merkura do jezera i put kroz šumu prema Ružica gradu.

A od udruga koje su se pridružile akciji bili su štićenici udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Jaglac“.

Prije samog početka akcije u organizaciji navedenih udruga održano je predavanje „Taj čudesni planet Zemlja“ ispred škole u prostoru bivšeg dječjeg igrališta

– „Zelena čistka“ više je od jednodnevne akcije. Ona je poziv na zajedništvo u rješavanju zajedničkog problema te na promjene u ponašanju i gospodarenju otpadom. Većina građana na žalost nije svjesna koliki je utjecaj čovjeka na okoliš i prirodu te je iz tog razloga vrlo važno ukazati na to da smo svi mi dio problema, ali da možemo biti i dio rješenja“. – Rekao je gradonačelnik Josip Nemec koji se volonterima pridružio na izletištu Orah. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/ZelenaCistka2016{/gallery}