Održana redovna godišnja skupština lovačke udruge Vepar

LU Vepar Skupstina2016 006

Po pozivu predsjednika, Mirka Milolože, jučer je u mjesnom domu Crkvari održana redovna godišnja skupština Lovačke udruge Vepar u radu koje je sudjelovao 55 od 71 registriranog člana. Predsjednik udruge, Mirko Miloloža, zahvalio je svima koji su pomagali u radu Udruge tijekom prošle godine kako bi ista uspješno ispunjavala svoj cilj: lov i održavanje opstojnosti lovstva.

Kao nedavno izabran predsjednik, Miloloža je zahvalio svima na podršci i pomoći te obećao kako će uskoro biti riješen problem lovačkog doma. Zahvalio je na pomoći gradu i gradonačelniku Josipu Nemecu, izražavajući očekivanje u daljnju dobru suradnju.Sve ove godine udruga je opstala, a njeni članovi lovili su i družili se. Prošle godine Udruga je aktivno sudjelovala u gradskim manifestacijama, ali bi se prema riječima predsjednika ove godine više članova trebalo uključiti u realizaciju istih. U potpunosti je ostvaren i plan prehrane i prihrane divljači, plan održavanja lovnotehničkih objekata, kao i plan uređenja lovišta. U prošloj godini smanjen je broj šteta na usjevima koju je prouzročila divljač što je rezultat čuvanja usjeva i podjele repelenata. Udruga se financira prihodima od članarina, donacijama Grada Orahovica I VPŽ te prihodima od lovnog turizma.

Na skupštini je iznesen plan gospodarenja za lovnu godinu 2016./2017., a koji obuhvaća plan rada, plan lova za državno i županijsko lovište te financijski plan.Također su kao nove aktivnosti navedene organizacije manifestacija I Vinskog maratona. Sva iznesena izvješća usvojena su.

Na kraju skupštine nazočnim članovima obratio se orahovački gradonačelnik Josip Nemec pohvalivši rad Udruge I izuzetno dobru suradnju s gradom. Čestitao je predsjedniku I članovima na inicijativi u organizaciji manifestacija I druženja kao I volji za rješavanje problema lovačkog doma.

Također je pohvalio nastojanja u razvoju lovnog turizma kao I važnost povezivanja gradskih udruga kako bi se turizam kao cjelina što bolje I kvalitetnije razvijao.

Na kraju skupšine gradonačelnik Nemec poželio je svima “dobru kob”.

 

{gallery}SlikeGodina2016/LU-VeparSkupstina2016{/gallery}