Održan sastanak predstavnika grada Orahovice, Virovitičko podravske županije i Županijskih cesta

ZUC Sastanak2016 04 22 001

ZUC Sastanak2016 04 22 001U petak 22. travnja 216. u prostorijama gradske uprave gradonačelnik Josip Nemec i zamjenik gradonačelnika Darko Žužak sastali su se s obnašateljicom dužnosti župana Sanjom Bošnjak i ravnateljem županijske uprave za ceste Brunom Perkecom gdje su razgovarali o problemima na prometnicama u Orahovici, a posebno rješavanje problema klizišta na cesti prema Duzluku gdje se ništa već dvije godine nije poduzimalo jer nisu mogli biti riješeni imovinsko pravni odnosi.

– „pozvali smo na sastanak i gđu. Bošnjak kako bi se i ona upoznala s problemima cesta i smatram da je ovaj sastanak urodio plodom jer smo odredili smjernice na koji način odrađivati probleme u bliskoj budućnosti“. – rekao je gradonačelnik.

ZUC Sastanak2016 04 22 001Ravnatelj ŽUC-a Bruno Perkec rekao je kako je klizište na cesti prema Duzluku još prošle godine nominirano na javni poziv Hrvatskih cesta gdje je ŽUC proveo natječaj u njihovo ime. Ugovor s Hrvatskim cestama je potpisan međutim još se čeka na nadzor i vjeruje kako bi se već početkom svibnja krenulo s radovima, a prema ugovoru Hrvatskih cesta s izvođačem radova krajnji rok saniranja klizišta je 30. rujna 2016.

– „Na današnjem sastanku pored problematike cesta mogu reći da smo se dotakli i projekata vezanih za Orahovicu koji su u fazi pripreme ili u fazi određene reorganizacije i rekonstrukcije kako bi se prilagodili postojećim natječajima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a isto tako u tijeku je i natječaj CBC-a prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska gdje Orahovica ponovno ide projekt s gradom Villanyem i naravno tu je niz drugih otvorenih tema vezanih za buduću razvoj Orahovice“. – zaključila je obnašateljica dužnosti župana gđa. Bošnjak (T.P.)