Nastavak ali i proširenje dosadašnje dobre suradnje sa Medicinskim fakultetom u Osijeku i Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije

MedicinskiFakultet001

MedicinskiFakultet001Dana 4. travnja 2016. godine u prostorijama Gradske uprave grada Orahovice, održao se sastanak na kojemu su prisustvovali Gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije gospodin mr.sc. Igor Fazekaš dipl.oec., njegov zamjenik gospodin Ivica Fotez spec.fiz. med. i rehabilitacije, te Prodekan za poslijediplomske studije Medicinskog fakulteta u Osijeku, gđa. izv.prof.dr.sc. Maja Miškulin u pratnji gđe. mr. sc. Dubravke Holik dr.med., na temu nastavka ali i proširenja dosadašnje vrlo dobre suradnje.

Predstavnice Medicinskog fakulteta u Osijeku su predstavile težnje fakulteta u izvođenju jednog dijela praktične nastave, koji je studentima prijeko potreban a Orahovica je kao i u posljednje tri godine domaćin. Predmet koji zahtjeva ovakvu vrstu nastave se izvodi u 12. semestru i cilj je na što bolji mogući način približiti studentima odnos pacijenta i liječnika kroz neposrednu interakciju.

Studenti bi u pratnji patronažnih sestara obilazili pacijente te slušali različite predavače, liječnike, ali i predstavnike udruga koje djeluju na području grada Orahovice čija je djelatnost usmjerena na zdravstveni aspekt života, odnosno brigu o zdravlju ali i podršku oboljelima i invalidima.

MedicinskiFakultet001Gradonačelnik Josip Nemec, izrazio je zadovoljstvo nastavkom suradnje kakva je bila protekle tri godine i svakako obećao da će se ista nastaviti i ove godine.

Gospodin Fazekaš, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, istaknuo je kako je napravljen veliki zaokret u poslovanju Doma, jako puno se ulaže, kako u medicinsku opremu tako i u infrastrukturu, vozila i sve ono što će u konačnici osjetiti pacijenti. Cilj je podignuti kvalitetu liječničke usluge ali i privući mlade liječnike u male sredine i ambulante, te pokazati koliko prednosti ima život u takvim sredinama. Potaknuti navedenim prisutni najavljuju daljnju suradnju koju će potkrijepiti ugovorima i sporazumima o suradnji, čije se potpisivanje i najavljuje.

Važno je naglasiti kako je takva suradnja dugotrajna i daje potpuno novi smisao kako gradu Orahovici, tako i Medicinskom fakultetu i Domu zdravlja.

Orahovica kao mali grad nudi jako puno mogućnosti, što se pomalo i otkriva, pogotovo u smislu medicinskog turizma, športa, rekreacije, ulaže se jako mnogo truda i vremena da bi se turistička ponuda u tim kategorijama upotpunila i obogatila. (S.G.)