Počela isplata uskrsnice

Uskrsnica2016 003

Uskrsnica2016 003Grad Orahovica i ove je godine uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, pomogao svojim sugrađanima kojima je najteže. Umirovljenici te socijalno ugrožene obitelji dobili su Uskrsnicu u iznosu od 100,00 kn.

Pravo na uskrsnicu ostvaruju umirovljenici s područja grada Orahovice s mirovinom do 2.000,00 kn mjesečno i socijalno ugrožene osobe koje primaju pomoć iz Proračuna grada Orahovice i Centra za socijalnu skrb Slatina – Podružnica Orahovica, kojima će se uskrsnica isplatiti u obliku jednokratne novčane pomoći ili plaćanja računa za podmirenje režijskih troškova.

Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu također imaju pravo na isplatu uskrsnice ukoliko zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZZMO-a ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.

„Iako su smanjeni prihodi gradskog proračuna, i ove smo godine osigurali sredstva kako bi pomogli našim sugrađanima da dostojno proslave uskrsne blagdane i da im blagdanski stol bude potpuniji, novac nije velik, želja je bila da se koliko toliko pomogne građanima Orahovice da što dostojnije i ugodnije dočekaju najveći kršćanski blagdan Uskrs.“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama isplaćuje se od ponedjeljka, 21. ožujka do petka, 25.ožujka 2016. godine na blagajni Gradske uprave.