Održana redovna izvještajna skupština Udruge za promicanje alternativne i urbane kulture P.A.U.K.

PAUK Skupstina03 2016 010

U petak, 25. ožujka 2016. godine održana je 7. redovna godišnja izvještajna skupština udruge pod predsjedanjem radnog predsjedništva u sastavu Vladimir Grgurić kao predsjednik, te Ida Milković i Davor Jeger kao članovi. Gosti skupštine bili su predsjednik udruge Red vitezova Ružice grada Vlado Grgić i gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec, a nazočnih članova na skupštini bilo je 19. Izvješće o radu udruge za proteklu godinu podnio je predsjednik udruge, Mirko Kufner, podsjetivši na 19 aktivnosti/projekata koji su provedeni u 2015. godini.
Od raznih koncerata, slušaonica, proslave Dana sv. Patrika s grupom The shamrock trio kao i jednog od većih projekata sajam i revija nakita ArsOr, pa do predavanja poznatog Ribafisha i Tomislava Perka, Akustičnih večeri, pa je čak organiziran i seminar i demonstracija filipinskih borilačkih vještina s oštricama. Naravno tu su i neizostavne Halloween horror movie nights + bundevijada, P.A.U.K.-ov rođendan i Božićno rokanje. Jedna od zanimljivih aktivnosti bio je projekt „Gledaj, kreiraj, budi kritičan“ radionica medijske pismenosti za mlade gdje su se održale radionice filma, fotografije i izložba fotografija polaznika. Uz ove aktivnosti članovi udruge sudjelovali su na svim manifestacijama Grada Orahovice gdje su udruge zamoljene za pomoć pri organizaciji. Nakon zanimljive prezentacije predsjednika Kufnera financijski izvještaj iznio je blagajnik Davor Jeger. Predsjednik, Mirko kufner, uputio je zahvalu gradonačelniku na financijskoj potpori, jer se udruga najvećim dijelom financira iz gradskog proračuna, dok su ostala sredstva prikupljena od članarina, a projekt „Gledaj, kreiraj, budi kritičan“ odrađen je preko javnog poziva HEP-a.

Prema planu rada udruge za tekuću godinu koji je također iznio predsjednik Kufner, dosadašnje aktivnosti neće se mijenjati.

Po završetku skupštine nazočnima se obratio Vlado Grgić iz Reda vitezova Ružice grada s kojim udruga P.A.U.K. usko surađuje koji je pohvalio rad udruge i nastojanje članova da mlade zainteresiraju za razne aktivnosti te ih maknu s ulice i kafića. Gradonačelnik Josip Nemec pohvalio je rad udruge i mnogobrojne aktivnosti, istaknuvši da mu je drago što sudjeluju u gotovo svim aktivnostima Grada. Također je naglasio da usprkos teškoj situaciji gdje je gradu prepolovljen proračun, nastaviti će se podržavati sve gradske udruge, kao i sportski klubovi koji rade s mladima, poželio je uspješan rad i okupljanje novih članova te je svima koji slave Uskrs uputio čestitku. (T. P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/PAUK-Skupstina03-2016{/gallery}