Održana redovna godišnja skupština Udruge HVIDR-a Orahovica

HVIDR aSkupstina2016 001

Udruga HVIDR-a Orahovica održala je 4. ožujka 2016. godine redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj je bio nazočan i gradonačelnik Josip Nemec. Radni dio skupštine održan je u Domu kulture u Zdencima gdje je predsjednik Udruge Damir Vratković po otvaranju skupštine pozdravio je sve prisutne te predložio radno predsjedništvo u sastavu Damir Vratković kao predsjednik te Josip Vukovski i Ivan Grgurić kao članovi predsjedništva, a Robert Sam kao zapisničar.

Na skupštini su podnesena izvješća predsjedništva, financijsko izvješće, izvješće nadzornog odbora i izvješće športskog odbora koja su ujedno i jednoglasno prihvaćena. Verifikacijska komisija izvijestila je da se skupštini od 96 člana odazvalo njih 57 s pravom glasa. Nakon toga predsjednik Vratković iznio je plan rada za 2016. godinu koji je isto tako jednoglasno prihvaćen.

Nakon radnog dijela nazočnima su se obratili gosti, a kao prvi Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990. – 1991. Antun Grabovac koji je spomenuo težak život nekih od branitelja koji su bez posla i nemaju nikakva braniteljska prava te su na rubu egzistencije i umjesto da su razjedinjene, braniteljske udruge bi se trebale ujediniti i boriti se za prava tih najugroženijih. Pohvalio je izjavu novog ministra branitelja kako će se prvo pobrinuti za takve, nezaposlene i nezbrinute branitelje.

Nenad Križić, predsjednik zajednice udruga i članova Udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske-županije, pričao je o zajedništvu branitelja i kako je teško financirati Udruge, ali unatoč teškim vremenima treba raditi i biti uporan jer uvijek se može bolje. Pohvalio je organizirani rad udruge HVIDR-a Orahovica i spremnost za sudjelovanje u svim županijskim aktivnostima.

Gradonačelnik Grada Orahovice, Josip Nemec pohvalio je rad Udruge i spomenuo kako se i dalje treba boriti da se ne zaboravi Domovinski rat:

– “Mnogi žele da se zaboravi, ali mi smo jednostavno tu, mnogi nas pokušavaju i dijeliti i siju mržnju između branitelja i da je tako bilo 90-ih ne bi danas sjedili ovdje. Ipak smo zajedništvom izborili ovu državu.” – završio je gradonačelnik te se zahvalio se vodstvu udruge na uvijek dobroj suradnji i rekao da se nada da će tako biti i u budućnosti. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/HVIDR-aSkupstina2016{/gallery}